-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

[NAREDI SAM] Ergonomske reciklirane voščenke


Kaj lahko naredimo iz tistih majhnih koščkov polomljenih voščenk? Nove voščenke! Če se vam zdi, da se malo ponavljam, imate prav ... Skoraj. O recikliranih voščenkah sem že pisala, en preprost trik pa jih naredi primerne oziroma enostavne za uporabo tudi malim ročicam. 


* Na dnu objave vas čaka prav posebno vabilo ob bližajoči se 10. obletnici Žogic in kravat. Ne spreglejte :) *

Za recikliranje starih voščenk potrebujemo, poleg voščenk seveda, še silikonski model za muffine (ki ga ne boste več uporabljali za pripravo hrane), pečico, če jih boste rezali kot jaz, pa še oster nož, peki papir in desko za rezanje. Voščenkam najprej odstranimo papir in jih zložimo v modelček za muffine. Lahko uporabimo koščke voščenk ene barve, dveh, več ... po želji. Pečico segrejemo na 150°C in vanjo postavimo modelček z voščenkami (jaz sem ga dala na pladenj, ne na rešetko). Ko se voščenke povsem stopijo, pečico ugasnemo in pustimo, da se ohladijo pri odprtih vratcih pečice. Lahko tudi prestavimo modelček z vročimi stopljenimi voščenkami ven iz pečice, a to storimo zelo previdno in ob pomoči pladnja. Pustimo, da se ohladijo.


Ohlajene voščenke prepolovimo z ostrim nožem. Nič hudega, če se malo drobijo. Ker nisem želela rezati direkt na leseni deski, ki jo uporabljamo za pripravo hrane, sem jo zavarovala s kosom peki papirja.


Tega sem nato uporabila tudi za poravnavo robov. Segrela sem ponev, nanjo položila peki papir. Na kratko sem z voščenko podrsala po segretem peki papirju. Prerezani rob se je malo poravnal, zagladil. Ta korak seveda ni nujen, se pa voščenka malo manj drobi na mestu prereza. 


Koliko voščenk pravzaprav potrebujemo? Za eno tako tanjšo polovičko (vseeno dovolj debelo, da se ni lomila) približno eno večjo voščenko.


Imamo voščenke različnih kakovosti. Ko jih recikliramo, imejmo v mislih, da če ne pušča prav intenzivne barve in zato npr. ni všeč starejšemu otroku, ne bo všeč tudi reciklirana malčku. Vsekakor jih je vredno preizkusiti pred pretopitvijo.


Kako lahko uporabljamo voščenko v obliki polmeseca? Lahko rišemo z večjo ravno površino, polkrožno površino, ali pa jo primemo nasprotno kot A na naslednji sliki (ni dala kaj dosti na moje predloge). Polkrožni del se lepo usede v roko (med palec in kazalec), kot pa nudi dovolj ozko konico za bolj natančno risanje.





Vir: Inspiring Art Expression in the Atrium. Kratek, a odličen članek o izražanju, umetnosti v atriju. Jaz mislim, da vsebino brez težav prenesemo v vsako okolje (montessori).

In vabilo? Ja, to poletje bo 10 let (!!!) od začetka Žogic in kravat. Ob tej priložnosti povabim na kavo :) Preprosto srečanje torej, čeprav imam morda kakšno presenečenje ... Nekje v Ljubljani, prva polovica junija 2023. Prijaviš se na zogiceinkravate@gmail.com (informacije bodo posredovane samo vnaprej prijavljenim).

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate