-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Odtiskovanje gobice


Tokrat z vami delim idejo za hitro in preprosto ustvarjanje z malčki. Ob teh vročih dneh je našo najmlajšo kar težko zadržati v senci ali na hladnem, se mi zdi, da vsaka ideja pride prav. Čeprav je postopek sprva izgledal malo pretežek za njo, jo je kmalu potegnilo in so poleg rumenih ribic med modre valove zaplavale tudi rdeče ...

A občasno najde ta zaščitni predpasnik z rokavi in pove, da bi čopič. Nekaj časa nazaj je tako z modro prstno barvo in čopičem pobarvala tri risalne liste. Ker sem tokratno aktivnost že imela v mislih, sem ji dala modro barvo. Nastalo je modro morje z veliko bele pene :) Ko je predpasnik z enako prošnjo prinesla včeraj, sem ji poleg poslikanih risalnih listov pripravila rumeno, kasneje še rdečo, nekoliko razredčeno prstno barvo v skledici, gobico v obliki ribe, čopič in krožnik za podlago. Veliko bolje kot razne plastične, lahke posodice se za barve pri malčkih obnesejo težje posodice in pravi krožnike, saj jim ne bežijo, se ne prevračajo (v kolikor uporabljate bolj strupene barve od prstnih, kuhinjski krožniki ne bodo najboljša rešitev). Gobo v obliki ribe sem dobila v Jysku, zelo znižano, kot zadnji kos. Lahko bi uporabila tudi kakšno drugo gobico in jo izrezala v poljubno obliko (primer spodaj, razrezala sem gobico in Mullerja).
Barvo je na gobo-ribo najprej nanašala samo na sredini. Pokazala sem ji, kje še lahko nanese barvo (rep, ki ga je uporabljala za ročaj, "usta" ...), nato je bila tudi sama pozorna na te dele. Gobo je kmalu brez pomoči odtisnila na papir. Nastale so prav simpatične poletne slike.









Gotovo bo katera od slik pristala v naši še nastajajoči galeriji. Zaenkrat smo nad superočarljivostjo le-te navdušeni. Tabla, ki nam pomaga organizirati opravila je iz Ikee, prav tako tudi okvirji (Fiskbo). Pokažem galerija, ko bo dodelana. Plane je namreč malo (seveda pozitivno) zamajala novica, da si bo prostor delila s pianinom :) Lepe poletne dni vam želim!

Še obljubljena, obrezana gobica.


QuickEdit

You Might Also Like

1 komentar:

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate