-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

[800. objava] Prenašanje vode s kapalko v majhne stekleničke


Na Facebooku sem naletela na zanimivo dejavnost prenašanja vode s kapalko v majhne in zelo majhne stekleničke (mimogrede, mojo stran najdete tu). Doma sem že imela vse, tudi te res male stekleničke in pladenj je bil pripravljen praktično takoj. Dejavnost, ki nudi veliko izzivov, od treninga koncentracije, fine motorike, koordinacije oko-roka, razvijanja natančnosti, predvidevanja, pospravljanja - brisanja polite tkočine, sem ponudila kar vsem trem. Vsekakor si zasluži mesto tudi v mojem zapisu, za katerega ne bi bilo prav nič narobe, če bi ga prebrali vsi starši (Prvošolec: Prijem pisala).

Na plastičen pladenj (Hofer) sem pripravila plastično posodo z manjšimi stekleničkami različnih velikosti, kapalko (Sanolabor) večjo stekleničko z vodo in brisačko (rokavičko) za brisanje polite vode. Na pladnjih, tudi lesenih, skoraj vedno uporabljam nedrsečo podlogo. Vsi moji otroci že znajo uporabljati kapalko, tako da sem jim pokazala samo, kako napolnijo in prav tako s kapalko izpraznijo stekleničko. Najmlajši se je ukvarjal res samo s polnjenjem in praznjenjem, starejšima je bilo že pomembno, da so stekleničke popolnoma polne, kako hitro lahko napolnita in izpraznita vse in tako naprej. Uporabila bi lahko tudi obarvano vodo - v eni barvi ali pa v več barvah, ki bi jih med seboj mešali (ogromno barvitih, podobnih in drugačnih dejavnosti pa tu). V kolikor nimate takih stekleničk, lahko uporabite tudi druge manjše predmete (kar najdete) ali plastične posodice. Pomembno se mi zdi, da so posodice, ne glede na material, vsaj sprva prosojne, da otrok vidi, do kod sega tekočina.






In ja, kot piše v naslovu, pravkar ste prebrali 800. zapis na blogu. Mesec dni pred 6. obletnico mojega ustvarjanja tu. Namesto čestitk, kot vedno, sprejemam delitve - objav, vaših najljubših objav, sáme strani, repostov ... in tiste od ust do ust :) :) :) Po šolskem letu polnem novih izzivov, bolj zgovorna sem na FB in IG, se čez poletje malo umikam. Težko obljubim, da ne bom pokazala praznične tortice, hiške, kakšne prebrane knjige (cel kup me čaka) ali morda druge iskrice. Lepe dni vam želim!


QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate