-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Mavrično držalo za lasne sponke


Darilo ali del darila rada izdelam (in tudi zavijem) sama. V mojem fantovskem svetu je prav lušno, ko pride priložnost, skupaj s pravo idejo in nekaj časa, da se lotim tudi kakšnega projekta za deklice. Nečakinji sem tako za drugi rojstni dan naredila mavrično držalo za lasne sponke, na katerega lahko obesimo tudi elastike in trakce za lase ali zataknemo obroče.


Najprej sem si na papir narisala šablono oblaka (nekoliko preveliko, tekom procesa sem oblak zmanjšala). Oblak, dve plasti hkrati, sem izrezala iz sivega filca. Upala sem, da bom dobila svetlejšega, a ga žal nisem, moj svetovalec P se z belim nikakor ni mogel sprijazniti. Na notranjo (zgornjo) stran spodnje plasti oblačka sem enakomerno razporedila satenaste trakove (širine 6 mm) ter jih pripela s pritiskači. Zaradi debeline materiala je to delo zahtevalo nekaj več truda (prebadanje filca, močen stisk klešč za pritiskače). Iz svetlo modrega filca sem izrezala po dve kapljici za vsak trak. Spodnjo kapljico sem fiksirala na trak z drugo polovico pritiskačev (tako, da se trak potem skrije med obe kapljici). Drugo polovico kapljice sem ročno prišila čez spodnjo (sem poskušala s šivalnim strojem, pa zaradi pritiskača žal ne gre). Iz jersey vrvice, ki ni drugega kot iz kosa jerseya odrezan in močno raztegnjen trak (lani sem nečakinji iz takih trakov spletla trak za lase - prva fotografija), sem odrezala štiri krajše delčke in jih z buckami pripela na notranjo stran spodnjega dela oblaka. Ker so rumeni jersey trakovi bežali, sem jih brez začetne in zaključne fiksacije šiva, začasno prišila na oblak s kontrastnim sukancem (na notranjo, to je zgornjo stran spodnje strani oblaka). Predolge dele v notranjosti oblaka sem odrezala. Skupaj sem sešila obe plasti oblaka in pustila odprtino za polnjenje. Ker sem s tem šivom fiksirala tudi jersey trakce, sem sukanec, ki jih je le začasno fiksiral, odstranila. Ta korak bi lahko izpustila, a zadnja stran lepše zgleda brez. Polnilo (tisto na metre) sem odrezala v obliki elipse, za okrogline oblaka pa še nekaj manjših koščkov ter ga vstavila skozi odprtino. Lahko bi uporabila tudi razsuto polnilo. Odprtino sem zašila.

Mavrično držalo sem obesila na steno za žarek, ki je najbolj na sredini oblačka. Trakce lahko poljubno pripenjamo s pritiskači na oblaček zadaj in nanje obesimo elastike, trakove ali obroče. Obroče in večje sponke lahko zataknemo tudi med žarke.

Z izdelkom sem zelo zadovoljna, a bom, ob morebitvi ponovitvi, verjetno malo drugače oblikovala oblaček, saj sem se kar namučila z razporejanjem jersey trakcev (ni in ni mi bilo všeč), izbrala pa bi tudi debelejše trakove (mogoče ribs?), saj so satenasti za nekatere sponke pretanki in zdrsnejo dol do kapljic. Pa drugič bi delala sama, brez P-ja, in izbrala bel filc. 

Projekta se lahko lotite tudi, če nimate šivalnega stroja, ročno šivanje vam ne bi smelo vzeti preveč časa. Prav tako lahko izpustite pritiskače ali pa jih nadomestite z na majhne koščke narezanimi ježki. Če ne boste uporabljali pritiskačev, barvne trakove fiksirajte s parimi šivi tako na oblak, kot kapljico. Nadomestljiv je seveda tudi jersey trak, jaz sem ga izbrala zato, ker sem en kos, ostanek, pač imela pri roki, mi je pa všeč, da je nekoliko debelejši, kompaktnejši. V kolikor bo mavrična držala za lasne sponke imelo več sestric, priporočam, da v oblaček z rumeno izvezete ime lastnice, da ne bo dileme, čigavo je. Prav vidim, kako bi se lepo podalo nani in povezalo s tistimi rumenimi žarki sonca ...
Za boljšo predstavo o izdelavi sledite fotografijam :)















Kako pa sem zavila mavrično držalo? Obesila sem ga na ostalo darilo, paket prstnih barv in paket čopičev (paketek ima obliko obrnjene tristrane prizme; na gor se oža), ki sem ju skupaj ovila v dva kosa belega A3 papirja. Oblaček sem fiksirala s koščkoma lepilnega traku, prvega sem ga napeljala preko enega od žarkov in drugega preko zgornjega dela rdečega traku.


Satenasti trakovi in filc so iz trgovine Pri levčku. Objava ni sponzorirana.

... In ko smo ravno pri darilih - ne spreglejte moje zbirke doma narejenih daril za novorojenčke ter skrbno zbranega vodiča o izbiri dobrih daril za otroke (ki niso nujno igrače).
QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Res si se dobro spomnila tole... Kje si pa kupila klešče za pritiskače? Imam ene iz Lidla pa mi ne uspe nič z njimi narediti in sem obupala:(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala <3 Tele so Tochibo, iz Spara, Zelo verjetno bi dobila za isti denar kje boljse, ampak je bil impulziven nakup :p Kar je vredu, sicer jih verjetno ne bi inela sploh :p Sem se pa namucila, da sem jih spravila cez filc. S temi sem sicer ze delala na jerseyu (2 plasti, slincek) in vrecki iz tankega nepremocljivega materiala (blaho iz katerega prekrivne hlace za pralne plenice delajo) pa so bile ok...

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate