-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Malček: Pomivanje oken


Našega najmlajšega je pršilka za vodo, s katero si pomagam pri čiščenju mize in likanju, čisto prevzela. "Tudiii!" je beseda, ki jo največkrat izreče. Ponudila sem mu manjšo, otroško, ki gre lepo v drobne roke ter mu pokazala, kako jo uporablja. Spodbujala sem ga k pršenju v bide, seveda je bilo okoli še bolj zanimivo, ko je osvojil samo pršenje pa sem mu pokazala, kako lahko sam očisti okna.


V vedro sem mu pripravila brisačo, brisačko-rokavico, pršilko in brisalko. Veliko brisačo sem pogrnila pod okno, ki sva ga pomivala. Vzela sem pršilko in poškropila okno, nato sem vzela brisalko in očistila okno (Od zgoraj navzdol, brisalko pa sem prestavljala v smeri iz leve proti desni; smer pisanja). Z brisačko-rokavico (naredila sama iz večjih brisač, velikost po občutku) sem obrisala vodo, ki je stekla po okviru okenskega stekla in brisalko. Pripomočke sem zložila v vedro in mu pokazala, kako lahko vse skupaj pospravi - brisači da v pranje ali sušit (preverimo kasneje), v vedro pripravi novi in pospravi vedro na svoje mesto.

Užival je ne le v pršenju, ampak tudi brisanju. Še dobro, da imamo toliko velikih oken :)


Majhna in zares odlična pršilka je iz trgovine Montessori doma. Žal jih nimajo več. Kupila sem jo, prav za njega, že dobro leto nazaj, tako dobrih materialov ni za spustit, pa četudi stojijo nekaj časa v omari (in se, za vsak slučaj, skrivajo pred starejšimi sorojenci). Brisalka je iz Jysk-a, kovinsko vedro pa mislim, da iz Kik-a, kupljeno že pred leti.

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate