-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Dodatni pokrovi zaboja za vstavljanje likov


Dobra igrača po mojih kriterijih je (tudi) prilagodljiva, oblikovana tako, da se jo lahko uporabi tudi drugače ali pa omogoča, da ji z nekaj domišljije podaljšamo rok uporabe. Ko sem za D-ja iskala zaboj za vstavljanje likov, sem iskala točno takega, kot sem ga našla pri PlanToys. Kupila sem ga z namenom, da ga predelam, naredim ločene pokrove za vstavljanje samo ene oblike, a me je enoletnik prehitel ...



... Niti se ne spomnim več, zakaj in kako sem mu ponudila igračo za katero sem bila prepričana, da je še prezahtevna zanj, a v prvo je obvladal vstavljanje valjev, kock IN tristranih prizem.

Pokrove sem tako naredila šele za R-ja. Vzela sem plastično desko za rezanje (Ikea), ki jo sicer uporabljam za ustvarjalne projekte izven kuhinje, nanjo obrisala originalni pokrov in posamezno luknjo ter z olfa nožem izrezala narisano. Najprej sem mu ponudila valja, nato kocko, tristrano prizma, originalna ploščica z vsemi liki pride na vrsto kmalu. Pomembno se mi zdi tudi to, da lahko otrok pokrov sam najprej zgolj dvigne, nato pa tudi položi nazaj in nadaljuje igro v svojem tempu. Samo zaboj, brez pokrovov, lahko uporabimo kot zabojček za druge igrače in igre, like pa kot kocke.

Izdelala bi lahko več pokrovov in za vstavljanje uporabila kocke različnih oblik, druge predmete, različne kombinacije predmetov, seveda pa bi lahko tudi sama naredila, prilagodila tudi zaboj.







QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Ali pa to: http://www.alisonsmontessori.com/Shape_Sorting_Box_with_five_lids_p/i21.htm

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Ali pa ta: http://www.natureetdecouvertes.com/enfant/materiel-montessori/eveil-sensoriel/boite-de-notion-de-permanence-de-l-objet-31152360?utm_source=Criteo&utm_medium=Retargeting&utm_campaign=10190400&utm_content=display ;)

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate