-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Kako se je malček navadil piti (vodo)


D se je od P-ja nalezel nekaj ne najboljših navad. Ena je ta, da vedno prosi za sok. P je sladek in D je prošnjo prekopiral od njega, da P za žejo spije ogromno vode (in če je žeja prava, med sladko pijačo in vodo vedno izbere slednjo), pa je uspel nekako preslišati. Ker soka kar tako ne ponujam, je D pogosto spil zelo malo tekočine (vode se je pa branil). P veliko pije kar direkt iz pipe, D pa temu še ni bil najbolj vešč. K bideju, ki ga uporabljata kot umivalnik (P-ju je že smešno premajhen, a ga vseeno raje uporablja kot umivalnik s pručko), sem postavila plastičen lonček*. Težava je bila rešena v istem dnevu. D zdaj pije vodo vsakič, ko umiva roke, razvil pa je tudi občutek za žejo in gre večkrat samo pit. Vodo. Za mizo ali kdaj vmes sicer še vedno prosi za sok (običajno ga niti nimamo), ampak zdaj me to ne moti več toliko, saj vem, da popije dovolj vode.  



* Sicer fanta pijeta iz steklenih kozarcev, ki jih imata v svojem kuhinjskem predalu, a to mesto v kopalnici je tako izpostavljeno, da mi je misel na steklo vzbujala precej nelagodja. 
QuickEdit

You Might Also Like

5 komentarjev:

  1. Tudi pri nas imamo podobno (v kopalnici plastičen lonček), samo da nimamo bideja in nam je dedi izdelal poseben zaboj, v katerem so varno shranjena čistila, nanj pa lahko stopita in si umijeta roke ali natočita vodo (skoraj triletnik in petletnica). Me pa zanima, ali jima pustiš, da si sama umivata zobe. Pri nas jih še vedno umivava midva, ker jima ne zaupam, da si jih bosta umila dovolj temeljito. Zadnje čase zaradi samostojnosti razmišljam, da bi jima kupila električno ščetko, ampak sem v precepu - je bolj pomembno to, da si lahko sama umijeta zobe ali to, da se postopoma naučita pravilne tehnike "analognega" ščetkanja zob?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi električno ščetko je treba znati pravilno uporabljati - če jo ne "postavi" na vse površine, tudi ni nič. Pa najbrž je večja verjetnost, da dlesen poškoduje (nepravilna raba, namreč). Pri nas je tako... Če bi bilo po moje, bi jima umivali zobe, tako pa jaz dajem spat najmlajšega, mož pa večja dva. Običajno posegam vmes s kakšnim dodatnim navodilom in vprašanjem (a zadaj si tudi umil), več pa mi tehnično ne znese (ne vedno, včasih uspem in jima jaz temeljito zdrgnem). Nalepljene imamo sličice iz zobne paste Elmex (na njuno pobudo). So nerazločne, a nam pomagajo pri pogovoru oz sama večkrat vprašata, kaj je na kateri sličico oz kako to zgleda. Poleg tega sta, najprej večji in kmalu mlajši, začela z jezikom izpodrivati ščetko pri ščetkanju notranjih strani zob. Nekako nezavedno, kar pa močno oteži/onemogoča čiščenje. S tega vidika je lažje, če sama. Moj zagovarja samostojnost. Ju niti ne sili umivati oz jima reče, da vredu, če nista umila, da jima bodo pa zgnili in potem sploh ne bo treba umivati. Seveda potem tečeta v kopalnico. Kako gre zjutraj, raje ne vem. Sem zasledila v nekem FB klepetu pred leti, o čiščenju zob, pa je ena montessori pedagoginja komentirala, da ja, so to mlečni zobje in da tako ali tako bodo kmalu zunaj, da je samostojnost pomembnejša. Ne vem več, ampak sigurno je vsaka stvar za kaj dobra (in hkrati slaba). Ampak na daljši rok... so bolj pomembne navade in tehnika, ane?

      Izbriši
    2. Če prosita za pomoč moža, jima pomaga (a vseeno ni tako temeljit kot jaz), je pa triletnik bolj natančen kot petletnik...

      Izbriši
  2. Najbrž imaš prav, si mi dala misliti, čeprav si jaz res ne predstavljam, kako bi si moj triletnik temeljito umil zobe, petletnici se pa tudi vedno mudi. Še roke si včasih zelo površno umijeta, tako da ju moram poslati nazaj na "popravca".
    Si mi pa dala dobro idejo s sličicami faz umivanja zob - plastificirala jih bom in dala na steno v kopalnico, potem pa še nekajkrat dežurala zraven, da se prepričam, ali jim dosledno sledita. Pa mogoče je čas, da kupim peščeno uro. :)
    Urša

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate