-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Naš advent ali potovanje iz Nazareta v Betlehem


Letos, ko je P že dovolj velik, sem prvič razmišljala o adventnem koledarju, a se zanj nisem odločila. Pa ne zato, ker bi imela kaj proti njim, sploh ne. Mislim, da se jih lahko z nekaj domišljije naredi zelo (p)osebne. Moji spomini na adventne koledarje so (tam do desetega dne, potem je zmanjkalo čokoladic :-P ) sladki, a se trudim ostati pri bistvu praznika oziroma časa. Tako na primer ne pošiljamo prazničnih voščilnic z božički (ali zajci in piščanci ob Veliki noči), ne krasimo stanovanja do zadnjega dneva ali dveh, jaslice postavimo večer pred Božičem, ne pojemo božičnih pesmi ...  Za vse to bo čas od Božiča pa do Svečnice, ko se zaključi ta praznični čas. Tokrat bomo spremljali popotnika iz Nazareta v Betlehem. P ti dve mesti že pozna. Figuri Jožefa in Marije iz jaslic bom vsak večer prestavila, tako da bosta obšli celo naše stanovanje. Poleg bo čakala naloga, ki upam, da nas bo uspela malo zadržati ob adventnem venčku. Nalog še nimam vnaprej pripravljenih, upam, da vmes ne zmanjka navdiha. Akcijo bomo otvorili z učenjem in prepevanjem prve kitice pesmi Adventni venec. Tudi na to imam posebno lep spomin. Z otroškim zborom, ki sem ga vodila par let, smo z njo dvakrat ali trikrat otvorili advent. 

No tako, o takih stvareh razmišljam zadnje dni ...  



QuickEdit

You Might Also Like

11 komentarjev:

  1. Super! Tudi pri nas bosta Jožef in Marija potovala okrog. Samo najprej jima moramo zgradit cesto (ena izmed mini nalog na našem koladarju). :) Da bo za triletnika zanimivo. ;) Vse dobro in čarobno pripravo želim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideja...Bom uporabila drugo leto... Letos pa bomo ostali pri različnih dejavnostih, predvsem ustvarjalnih...

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo pridna mama! Lepo, dobra ideja!

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobra ideja. Všeč mi je, ker je velik odmik od skomercializiranega adventa.
    jaz bi tudi lahko to uporabila drugo leto.
    Letos sem mislila svojo 20-mesečnico na božič pripravit z branjem božične zgodbe. Zdaj ko si pripela link do pesmi o adventnem vencu, bova pa še to peli ob venčku. Mi je všeč, ker je besedilo tako preprosto, da bo lahko zraven pela tudi mala in tudi razumela, za kaj gre.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, g. Juvan ima zelo uporabne/ciljane pesmi ... Mi smo danes peli Pridi k nam, Gospod (Kumbaya My Lord), je zelo enostavna in primerna za najmlajše pa tudi adventna (čakanje, pričakovanje). Tudi branje božične zgodbe bo lepa priprava, vam pa svetujem, ko bo večja, da raje vzamete kar Sveto pismo. Pri katehezi za 2,5 - 6 letne otroke uporabljam(o) zgolj Svetopisemska besedila, malo skrajšana, a še vedno pristna, brez popravkov. Spišem enkrat v tem adventu še objavo o primernih pesmih in odlomkih beril, ki se (po koščkih) priporočajo za najmlajše.

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate