-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Peščene številke


Končno končane! :)

Imela sem nekaj kosov lepenke, ki sem jih razrezala na polovico, brez kakšnega posebnega merjenja in poskusa še bolj se približati originalu. Tako so tablice od le-tega malo širše in krajše. Pobarvala sem jih z mešanico zelene tempere, Mekola in čisto malo vode. V Google docs-ih sem odprla dokument in v pisavi Arial napisala številke v največji možni velikosti (400). Če bi šlo, bi uporabila večje, tako pa nisem želela komplicirati (oh, Word, moj Word, kje si ... :-P ). Natisnila sem po dve številki na papir ter s pomočjo dnevne svetlobe preko okna številke obrisala na zadnjo stran papirja, da sem dobila njihov negativ. Dobljeni negativ sem s pomočjo indigo papirja prenesla na zadnjo stran brusnega papirja, nato pa izrezala črke. Prerisovanje se mi je zdelo lažje in manj zamudno kot izrezovanje natisnjenih števil in obrisovanje teh na brusni papir. Striženja res ne maram. Preden sem številke prilepila na zelene tablice, sem jih obrisala na moos gumo. Uporabila sem rumeno, saj sem jo imela dovolj na zalogi. Številke iz brusnega papirja sem na zelene tablice prilepila z Mekolom.






Že naslednje jutro sem P-ju (iz navdušenja, kajpak) pokazala nekaj tablic, sam pa je našel in privlekel na plano še ostale, prav tako pa še številke iz moos gume. Vse sva obrisala (vsako trikrat oziroma kolikor je šlo ter jih imenovala), jih zložila po vrsti v "vlak" (t.j. vrsto), potem pa je na tablice položil še ujemajoče številke iz moos gume. Tudi te sva sproti imenovala. Na hitro sva pospravila in odhitel je v vrtec.

Med samim procesom dela nisem uspela fotografirati, material pa v celoti in akciji sicer izgleda takole.
Takole pa se je lotil številk takoj, ko je prišel iz vrtca.
Med crkljanjem bolnega D-ja sem se opogumila in peščene številke, številke iz moos gume, knjigo s peščenimi številkami, prav tako pa tudi pladenj za slikanje z vodenimi barvami in pladenj za risanje z barvicami pripravila na police, ki so na dosegu tudi D-ju. Zaenkrat še ni bilo večje škode.

Premajhne so, vedno se premajhne ... :)

S številkami pa se je P srečal že prej ... 

QuickEdit

You Might Also Like

1 komentar:

  1. Ojej, šele zdaj sem ugotobila, da sta 0 in 8 simetrični in ju ne bi rabila obračat, mene je sram :P

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate