-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Ustvarjalnice (knjiga) iz Družinskega centra Mala ulica


Prijetno me je presenetilo vabilo Družinskega centra Mala ulica na predstavitev njihove prve knjige z naslovom Ustvarjalnice (kreativnost in igra doma in na prostem), ki je tekla kar med samo Ustvarjalnico - rednim programom za otroke. Seveda smo odpovedali načrte za tisto popoldne in se odzvali vabilu na Pollockov glavomet, torej packanje z barvami (izven doma! NIČ POSPRAVLJANJA ZAME TOREJ). In kako smo se imeli?


Družinski center Mala ulica sem spremljala preko Facebooka že takoj od ustanovitve in z odprtimi usti zijala v fotografije njihovih prostorov. Zakaj nismo nikoli šli tja, v bistvu ne vem, nekako v center Ljubljane z otroki niti ne hodim, pa malo sem pozabila (ker vsega se pa res ne da). Vabila sem se tako še bolj razveselila. Parkirali smo v parkirni hiši na Kongresnem trgu in se vsi peš, tudi dvajsetmesečni R, ki je brez vozička in nošenja kar malo izstopal, odpravili proti Mali ulici. Ker smo bili nekoliko prehitri, smo se najprej poigrali na otroškem igrišču. Naš najmlajši je ostal (kolikor je šlo :) ) tam, P in D pa sta sedla za mize z drugimi otroki in izdelala nogometaše. Oblekli so zaščitna oblačila in se posedli ob veliko glavometno igrišče. Animatorka je gumijasto* žogico med igro pomakala v različne barve, otroci so nabijali gole, igrišče pa je postajalo prava umetnina. Pollockov glavomet definitivno pripravimo ob naslednjem otroškem praznovanju.


Med silno borbo za gole, nihče pravzaprav ni vedel v kateri gol mora ciljati, sem prvič preletela knjigo Ustvarjalnice. Na 120 straneh je kar nekaj zanimivih, ustvarjalnih projektov, poskusov in predlogov za igro, ki so primerni tako za enega otroka kot za skupino (evo, torej super uporabno za rojstnodnevna praznovanja, kot sem omenila že v prejšnjem odstavku). Fotografije in predstavitve (materiala in pripomočkov) posamezne ustvarjalnice so zelo nazorne, znanstvena pojasnila (in ostale zanimivosti ter namigi, npr*), dodana neposredno k vsakemu poskusu, pa so i-ji pod vse tiste pike in pikice barve. Čeprav se sama večkrat lotim kakšnega poskusa ali ustvarjanja, ki pomaga razumeti fizikalne pojave (zaenkrat meni, pri otrokih poskušam spodbujati čudenje, če uspe kaj več, pa tudi super), vas bralce po razlage običajno napotim na druge, bolj zanesljive spletne vire. In če je vse (priprava, postopek, potek, namigi, znanstvena razlaga ... ) na kupu, je lažje odgovoriti na katero izmed množice vprašanj, ki se porajajo v otroški glavi (brez uporabe elektronskih naprav oziroma strica Googla).







Po napeti igri in pred odhodom domov je bilo treba seveda na stranišče. Takoj, ko smo opravili najnujnejše, so se otroci porazgubili po krasni igralnici Družinskega centra (skozi katero se pride iz igrišča do stranišč), tako da sem si jo lahko res dobro ogledala. Po daljšem prepričevanju, da zdaj je pa res skrajni čas za odhod, smo se le odpravili domov.

Lepo popoldne je bilo. Hvala Družinskemu centru Mala ulica za vabilo, zabavno ustvarjalnico in super knjigo, ter znanstvenici, ki je pri knjigi sodelovala (kako sem bila presenečena, ko sem v njej prepoznala bratovo sošolko), za prijeten klepet.

_____

Objava ni sponzorirana.

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate