-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Metulji - mobili za dojenčka


Metulji niso klasični Montessori mobili, a so vseeno zelo očarljivi. Kadar se mobil lotimo sami, je pomembno, da so motivi, ki jih ponudimo otroku, vzeti iz življenja - izberemo (do pet) živali, ki se premikajo po zraku ali vodi (podobnost v gibanju). Jaz sem navdih (no, željo) dobila v spletni trgovini Michael Olaf (dobre trgovine so tudi lahko super vir idej :) ). Tudi vrste metuljev sem preplonkala od tam. Na spletu sem poiskala fotografije metuljev in jih dvakrat natisnila. Vseh (2x5) deset metuljev sem z lepilom za les (enakomeren, tanek sloj) prilepila na risalni list. Ko so se posušili, sem jih natančno obrezala, zgornje polovice pa sem preluknjala s šivanko in skozi luknjico napeljala tanek laks. Obe polovici metuljev sem zlepila skupaj, po potrebi malce obrezala in s črnim flomastrom pobarvala bele robove (šeleshamer). Metulje sem navezala na obroč - ročaj torbice. Zelo težko jih je bilo uravnotežiti (kar se mene tiče je to tako najbolj zoprn del izdelovanja mobil). Pomagala sem si s koščki lepilnega traku, ki so preusmerili laks ... Če bi se jih še enkrat lotila, ne bi dvakrat tiskala metuljev, ampak drugi del zrcalno, namesto obroča bi izbrala dve ali tri paličice. Sicer ne vem kako točno bi to izvedla, a oktaedri na dveh, ter munari in plesalci na treh se res lepo vrtijo.

Ponudimo jih lahko med 10. in 16. tednom. D, zanj sem jih naredila, jih je imel vsaj teh šest tednov, če ne več, res jih je oboževal. Tudi R-ju so zelo všeč. Obešene imamo kar v kuhinji, saj je imel v kotičku takrat plesalce in kasneje zvonček (enako pri D-ju). Ne visijo ves čas tako nizko. Ko jih potrebujem, jih snamem iz kljukice, R-ja pa položim v košaro, ko (npr.) pred P-jem in D-jem iz dnevne sobe uideva v kuhinjo (in ta dež), ali v lupinico, če ga rabim zamotiti tik pred odhodom na kakšno pot. 

Čudoviti mobili, res priporočam.






Česa takega pa najbrž nimate, a ne ;)


_____

QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Datoteko za print metuljev lahko dobite tu: https://midwestmontessori.tumblr.com/post/143216255441/montessori-inspired-butterflies-mobile

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate