-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Gobbi mobili


Gobbi mobili so bili zelo ljubi P-ju in D-ju. Oblikovala jih je Gianna Gobbi. Gre za niz petih ali sedmih kroglic ene barve, a različnih odtenkov. Najtemnejšo kroglico obesimo najnižje, najsvetlejšo pa najvišje. Mobili morajo biti poravnani z osrednjo osjo telesa, torej so kroglice vzporedne s telesom, jih ne gleda od leve proti desni ali nasprotno. Ponudimo jih dojenčku v starosti 6 do 8 tednov (oziroma pri enem mesecu). Niso namenjeni prijemanju. Dojenčku omogoča ostrenje vizualnega občutka glede na stopnjevanje barv. Na tej povezavi sem našla res veliko uporabnih in zanimivih nasvetov, načrtov, posnetkov, alternativ ... Definitivno priporočam pregled strani.

R-ju sem ponudila mobile z lesenimi kroglicami, te sem ravno imela in sem jih želela preizkusiti (zaradi teže nihajo drugače, ga pa to ni zmotilo), popraviti oziroma izboljšati pa sem želela tudi stare, ki sem jih naredila za D-ja (P je imel filcane, ker nimam pojma zakaj, se mi je zdelo, da bo s tem postopkom manj zamudno. Napaka.). Seveda jaz ne bi bila jaz, če ne bi vsega malo zakomplicirala in se odločila, da poskusim s sedmimi kroglicami. Če bi jih začela delati povsem od začetka, bi za osnovo izbrala manjše kroglice (premer 2 cm namesto 3), tako pa sem uporabila stare in dodala dve novi.

Kroglice, primerna velikost je med 2 in 5 cm, ki sem jih uporabila, so bile stiroporne, lahko bi bile tudi vatirane. Pri obojih je treba nekaj vaje, je pa stiropor zoprn, ker se lušči oziroma hitro preveč odlomi, kar se potem odraža kot neraven rob. Z vato gre lepše, zna biti pa kar čvrsta, čisto odvisno od vsake posamezne kroglice. Ne glede na kroglico, ki jo boste izbrali, se bo treba kar malo potruditi. Prejice (Ljubica) sem kupila v Pletini, za kroglico s premerom 3 cm pa porabila približno eno in dve tretjini druge. Oboji mobili so modri zgolj po naključju.

Ker P in D nista bila ravno navdušena nad Plesalci, naslednjimi mobili v nizu (vem, zanič izhodišče, ampak imam posledično nekaj zadržkov pred njimi) in ker je R Gobbi-je imel kar dvoje, sem se odločila, da uporabo malo podaljšamo, do enajstega tedna. Naveličati se jih sicer ni imel kdaj, saj je za nami nekaj kar napornih dni, jih je pa prvič, ko se je sicer dobro počutil in bil miren, opazoval, ne pretiravam, vsaj tričetrt ure. Včeraj je v kotičku preživel kar dve uri, opazoval je mobile, vmes ga je pa zmanjkalo :) Prinašava notri za nazaj in naprej ... Mobili definitivno delujejo blagodejno tudi na mame :)





_____

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate