-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

'STEAM': Verižna reakcija


Počitnice so resna stvar, vsaj za P-ja, in prav resno je načrtoval nekaj poskusov. Po možnosti tistih z bonboni. Ko smo se naveličali utapljanja pisanih bonbonov v vodi, smo poskusili verižno reakcijo ...


Preprosto 'STEAM' dejavnost sem našla pri Frugal Fun For Boys And Girls. Potrebujete lesene (Jenga) kocke, elastike in velike lesene (kot sladoledne) paličice za ustvarjanje. Mi smo vse imeli že doma. Kocke smo najprej s pomočjo elastik povezali po dve skupaj. Šlo bi tudi z eno, a sem upala, da bosta starejša dva zgradila kačo sama in sem jima želela olajšati delo. Kasneje sem ugotovila, da velike dlani ne škodijo in da se reakcija lahko prehitro sproži že pri postavljanju. Tu sva se morala vključiti z možem, veselje pa zato ni bilo nič manjše. Kako nam je uspelo, lahko preverite v spodnjem (upočasnjenem) videu. Nas je navdušilo, zelo!


Kako naredimo tako verigo? Prvi segment palčk in kock ima dve elastiki, torej je povezan na obeh koncih, na tega (oziroma v tega - med palički) pa vlagamo člene s samo eno elastiko. Nadaljujemo, dokler nam ne zmanjka sestavnih delov ali pa potrpežljivosti :)






QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate