-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

[#nasmontessori] NAŠ MONTESSORI


V letošnjem letu Sanja iz Žogice in kravate in Tanja iz Naš vsakdanji živžav združujeva svoje moči, talente, znanje in predvsem veselje ter vas vabiva v #nasmontessori - NAŠ MONTESSORI.

Gre za projekt spodbujanja preproste igre, domačih igrač in didaktičnih materialov, odgovarjanja na potrebe in interese otroka, spodbujanja samostojnosti, preprostosti, čudenja … za projekt, ki bo v pomoč pri vključevanju montessori navdiha v Vaše in Naše domove.

Za vsak mesec bova izbrali temo in okoli nje nizali svoje zapise na najinih blogih, FB straneh in IG profilih. Da jih boste lažje našli, jih bova označili z #nasmontessori (saj to veste, da #-om na IG lahko sledite oziroma se nanje naročite?), mesečne tematske pa z dodatnim tematskim npr. #nasamontessorimatematika. Na svojih blogih sva odprli poseben zavihek, kjer boste našli nekaj osnovnih informacij o #nasmontessori in povzetke posameznih tem. Ves čas pa ste vabljeni, da sodelujete tudi vi. Občasno bova postavili kakšen izziv ali pa vas povprašali po vaših dejavnostih, igri itd. Veseli bova fotografij in opisov v komentarjih in vaših profilih, le označite jih z oznakami (#nasmontessori), da jih najdemo in delimo z drugimi. Saj vemo, kako prav pridejo dobre ideje, a ne ;) Občasno bova sodelujoče tudi nagradili ;)

Izpostavili pa bi, da montessori ni tekmovanje, ker se vsak otrok razvija na sebi lasten način in sebi primerno hitrostjo! Bistvo pristopa je razvoj otrokove osebnosti in ne pridobivanje informacij. V montessoriju ni forsiranja otroka k intelektualnemu razvoju, zatorej nam ni potrebno skrbeti, da bo ‘moj’ otrok boljši, hitrejši in popolnejši od ‘sosedovega otroka’.

Pomembno je, da spoštujemo svoje otroke, jim zaupamo, sledimo in verjamemo vanje, zato, da bodo nekoč tudi sami verjeli vase!

Zato spustimo svoja pričakovanja, ignorirajmo družbeni pritisk in se podajmo s svojim otrokom na dolgotrajno potovanje, ki ga vodi otrokov notranji učitelj. Veseli bova vašega sodelovanja in soustvarjanja tople skupnosti, ki se v svoje življenje, družine in okolje trudi vključevati vrednote montessori. Dobrodošli v projekt sodelovanja NAŠ MONTESSORI.


Kje še naju najdete?
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate