-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Kje živim?


Zadnje čase P postavlja res nenavadna vprašanja. Če je sosednja vas, sedež našega gasilskega društva, država. Na kateri celini, 15 km stran od nas, živi njegov prijatelj. In tako naprej. Odločila sem se, da je čas, da malo pomagamo njegovim predstavam in se končno lotila projekta, ki sem ga načrtovala že dolgo nazaj. 


Izrezala sem šest krogov različnih barv. Na največjem je prostor za naš planet, potem pa sledijo celina, država, občina, vas in naša hiša, dom. Natisnila sem EU in slovensko zastavo, grba Slovenije (ker se na majhni zastavi bolj slabo vidi) in naše občine, obris Slovenije in našo občino na zemljevidu Slovenije, fotografijo vasi in sličice izrezala. Pripravila sem mu zemljevid sveta, ki sem ga izdelala za uporabo pri Katehezi dobrega pastirja (Gre za pomanjšavo zemljevida, ki sicer ustreza sestavljanki sveta (prav taka kot naša domača na fotografiji). Otroci si tako lahko naredijo oziroma pobarvajo svojega (eden od načinov)). Prosila sem ga, da je pobarval del Zemlje na katerem se nahajamo. Barvanja se je zelo hitro naveličal, zelo. Fotografiral je našo hišo. Kar dobro mu je uspelo. Skupaj sva obrisala še košček sestavljanke - Evropo. Obrisuje sicer rad, a nikakor ni želel sam ... Sličice je nalepil na ustrezne kroge, jaz pa sem jim dodala napise. Pomagal je pri plastificiranju oziroma tokrat najbrž prvič videl plastifikator pri delu. Khm, ja, rada v miru ... Že prej sem v vsak krog z luknjačem izrezala luknje (srčke, to je moj edini večji luknjač), saj sem se bala, da bi preluknanje plastificiranega papirja povzročilo vdor zraka med plasti. Seveda se ta luknja potem ni prilegala navadnemu luknjaču, zato sem luknjice skozi srčke naredila kar s škarjami in kroge povezala skupaj z razcepno sponko.

P je bil zadovoljen z izdelkom, ostalih pojmov nič bolj ne razume, gotovo pa bo le-ta iztočnica še za kakšen pogovor, še za kakšno razmišljanje.




Na vmesna vprašanja smo odgovarjali tudi ob pomoči sestavljanke in zemljevida Evrope.



Tak prikaz pa so izdelali tudi pri Izaji (oziroma Malih frkeljcih, če jih poznate še pod tem imenom). 
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate