-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Simetrija z zrcalno škatlo in drobnim materialom


Z drobnim, nestrukturiranim materialom ("loose parts") smo se že igrali (na povezavi je še nekaj zelo zanimivih povezav na temo drobnega materiala in Reggio Emilia pristopa), a se takrat nekako ni prijelo. Te dni pa P kot za stavo sestavlja robote, vozila in mnogo drugih stvari.  Sem že mislila, da je bil nakup pripomočka za vzorčenje geometrijskih likov napaka, a te dni oba res veliko delata z njim (s predlogami, P samostojno sestavlja brez predlog in v sklopu domišljijske igre). Prav tako sestavljata nove kompozicije s koščki sestavljanke moji prvi geometrijski liki (ampak s to sta oba vedno zelo rada delala). Čez nekaj mesecev, hitro se obrne, bomo morali ponovno začeti umikati majhne predmete, zato nisem oklevala in se, vsaj poskusno, lotila projekta s katerim odlašam že dolgo, predolgo. Zrcalna škatla ("mirror box") je bila na mojem seznamu že lep čas. Ne spomnim se več, kdaj sem v Ikei kupila ogledala zanjo. Iskala sem še kakšno bolj čvrsto osnovo, na katero bi lahko pritrdila ogledala, pa nisem bila uspešna. Malo za pokušino (in malo za brco v rit) sem ogledala zlepila skupaj kar s pleskarskim lepilnim trakom (močnejšim, tistim za zunanjo uporabo). Najprej sem razmišljala, da bi uporabila kar "power tape", pa sem se bala, da bom uničila ogledala (nenazadnje gre, vsaj upam tako, samo za začasno rešitev). "Škatlo" sem postavila na pladenj, pladenj pa v kot med steno in računalniško mizo. Ni najbolj varno, je pa dovolj dobro ... Geometrijske like, ki so te dni tako zelo popularni sva s P-jem pospravila v pladenj za razvrščanje (in še drugi pladenj za razvrščanje).




Kako težko je fotografirati ogledala :) Kasneje sem geometrijske like zamenjala za nekaj drobnega materiala: steklene kamenčke, plastične kamenčke (Mueller; take za lepljenje, za dekoracijo), janeževe zvezde (Rayher; P je bil povsem navdušen nad vonjem) in male lesene paličice (Kik). Takole se je igral D:



P, ki je za razliko od njega, že ugotovil v kateri kot je bolj zabavno zlagat koščke, je bolj opazoval (in vohal :) ) posamezen material.

Še povod: strašni robot ...


... in traktor, ki pelje bale (modri kvadrati) in veliko ledu. Praktična fanta :)


PS: V kolikor imate vzorčenje geometrijskih likov  - na tej povezavi lahko najdete kar nekaj brezplačnih printov predlog in idej za uporabo oziroma obogatitev.
QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Krasno! Bi te lahko prosila za link do tega Ikeinega ogledala? Sem iskala v Ikei pa nisem našla nič takšnega, očitno sem spregledala.:/ Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/39151700/

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate