-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Pralne pleničke in oblačila


Preden sem kupila pralne plenice, v osmem mesecu prve nosečnosti, sem o njih že kar nekaj vedela. Uporabljala jih je prijateljica, tam sem jih sploh prvič videla, veliko uporabnih (in realnih!) informacij pa sem dobila kar pri Racmanu, kjer sem jih kupila. Zdi se mi, da sem bila pripravljena na vse, razen na težave pri oblačilih, še posebej pri dolžini bodijev. Zanimivo, pomislila sem na to, da hlače ne smejo biti preozke, da bodo pa bodiji problem ... Pa smo tudi to rešili. Bodiji, ki sem jih kupila v nosečnosti so bili nošeni, kolikor so pač bili, še manj so nam prav prišli tisti, ki smo jih dobili za darilo. Na prvi nakup po porodu sem se odpravila kar z merilnim trakom (haha!), a sem kmalu ugotovila, da so bodiji iz trgovine H&M vedno varna in dobra izbira, v primeru uporabe pralnih pleničk. Trup je daljši, rokavi pa primerno ozki (pa sta bila fanta kar okrogla). Mi je žal, ker nisem fotografirala nekaterih bodijev, preden sem jih oddala na Rdeči križ - trup komaj kaj daljši od rokavov (upam, da so komu prišli prav). Tudi večino hlač sem kupila v tej trgovini, vsaj za fante so precej široke v pasu in čez ritko, skoraj neproporcionalno (ob opustitvi plenic sem doživela mini šok :P ). Tokrat ne vemo, kaj pričakujemo, zato sem se malo sprehodila tudi skozi oddelke za punčke in ugotovila, da bi bilo s temi oblačili najbrž težje. No, ampak zdaj so tako ali tako v modi razne haremke, baggy hlače ...


... In kako smo zadovoljni s pralnimi plenicami? 
Tako, da jih bomo uporabljali že tretjič, da smo jih že peljali s seboj na morje in da mož (edini v naši družini, ki je zrasel v plenicah za enkratno uporabo :P ), ki sprva ni bil navdušen, povsod dela reklamo zanje ;)

Imamo več dela zaradi pralnih pleničk? 
Najbrž, ampak imamo tudi manj oblačil za dojenčke. Ta namreč perem skupaj s plenicami vsak drugi dan (na 60°), dokler je dete še majhno, kasneje pa obleke pristanejo v košu skupaj z oblekami ostalih družinskih članov, plenice pa se operejo (na 95°) skupaj z brisačami, kuhinjskimi krpami ipd. 

Izpiranje plenic?
Nikoli, lena sem, priznam. V najslabšem primeru, da je še kaj umazanije med gubami pleničke, gre plenička ponovno v koš za perilo in počaka na naslednje pranje. Seveda brez predlog to ne bi šlo.

Smrad?
Ni ga čez smrad čiste(!) pamperske

Varčujemo? 
Niti ne, saj imamo že nekaj časa v uporabi drugi set plenic (ki bo gotovo zdržal še vsaj za enega dojenčka). Sušilni stroj je njihov resni sovražnik. Za sušenje zunaj, razen poleti, nimamo najboljših možnosti, sušenje na radiatorjih pa odpade zaradi že tako obilne vlage v stanovanju. 

Najljubša "superpower" pralnih pleničk? 
Ta, da zadrži eksplozije (torej ne vemo, kaj pomeni, da je otrok do vratu pokakan). In zdrave ritke.

Ovirajo gibanje?
Glede na to, kako sta bila fanta hitra, bi bilo nemogoče potegniti take zaključke. Sta bila pa že od vsega začetka vsaj občasno brez plenice, da sta lahko povsem neovirano brcala ter tako in drugače potelovadila.

Najljubša plenica?
Eko bombažna Racmanka, a so nam pri srcu tudi navadne bombažne Racmanke. Bambusove so sicer izredno mehke in manjše, a se mi zdijo manj vpojne, čeprav zanje pravijo, da so celo bolj vpojne od bombažnih. Bom vesela, če mi kdo v praksi dokaže, da se motim. Na pot vzamemo vse-v-enem plenice, ker nam je tako bolj komot ;) 

Prekrivne hlače?
Tele izgledajo popolne. Imamo Popolinijeve, ki jim manjka samo tisti ježek v notranjosti plenice, ki poskrbi, da se ježki ne uničujejo. 

Ježki ali pritiskači?
JEŽKI, veliko bolj prilagodljivi.

Pomagaju pri hitrejšem prehodu na kahlico?

... Torej zelo zadovoljni.
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate