-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

ČRKE


Dovolila sem si obupati nad pisanimi črkami, vmes pa je vskočil mož in P-ju med risanjem na tablo, šlo je za spontano dejanje, pokazal, kako se napiše njegovo ime z velikimi tiskanimi črkami. P je začel črke hitro pobirati. V tistih dneh mi je bralka (najlepša hvala še enkrat) priporočila članek, ki opisuje prednosti in slabosti pisanih in tiskanih črk. P-ja sem našla v dveh točkah. Levičarji težje pišejo pisane kot tiskane črke (desničarji pisalo vlečemo, levičarji ga potiskajo). Na primer, moj prijatelj, ki je levičar, piše tiskano z levico in pisano (samo?) z desnico (baje mu je bilo dolgčas v šoli :) ). Drugo pa je to, da tiskane črke najdemo povsod. Pisane prej ali slej pridejo na vrsto, vmes pa še kaj novega odkrijemo :)

Pri podjetju Caruk, didaktično svetovanje sem spet bolj po naključju zasledila Črke Migetalke. Črk v spletni trgovini sicer še ni, sem jih pa kontaktirala prek njihove FB strani in kmalu so bile pri meni. Črke so iz lesa, barvane z nestrupenimi barvami, izdelujejo jih varovanci VDC Krško - Leskovec, enota Brežice. Samoglasniki so modri, soglasniki rdeči, tako da sledijo montessori "zakonitostim", če lahko tako rečem. V kompletu so po štiri črke slovenske in angleške abecede (torej č, š, ž in tudi q, w, x, y), podlaga za pisanje oziroma zlaganje črk, vse skupaj pa sem dobila v platneni vreči. Zdelo se mi je ugodno, za več informacij pa se obrnite na podjetje*.

Črke sem obrisala na nežen brusni papir (Bauhaus), jih izrezala in jih prilepila na že prej pobarvane kose lepenke formata A5. Lepenka je bila prvotno namenjena platnicam ročno izdelanih knjig, zdaj pa ima to čast, da pomaga vzgojiti bralca (ha! :) ).

Ker sem že pri pisanih peščenih črkah in peščenih številkah ugotovila, da ima P težave z začetkom, sem na to mesto z luknjačem naredila luknjico. Deluje, res, veliko bolj kot na podlago narisane puščice.

Priljubljeno črko sem s pripadajočo peščeno črko in nekaj predmeti na "P" zložila v košarico, s katero je rad delal, črko pa si je res mimogrede zapomnil. "P" sva narisala tudi v zdrob, od takrat pa se črka redno pojavlja tudi na njegovih risbicah.






* Za objavo, tako kot vedno, nisem bila plačana ali nagrajena.
QuickEdit

You Might Also Like

6 komentarjev:

  1. Me veseli, da vam je prišlo prav branje o črkah. Krasna ideja tole z luknjico. Suzana:-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Vesel sem vsake informacije o mojih izdelkih in kako jih uporabljate. Hvala za spodbudne informacije; še malo pa bomo imeli male tiskane.

    Lep pozdrav,

    Gregor Pirš, carUK didaktika

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobra objava. Sama sem levičarka in potrjujem, da je res težje pisati pisane črke z levo kot z desno. V moji pisavi se najde mešanica pisanih in tiskanih črk.
    Mi je pa všeč članek o tem, kako montessori doma (ne)deluje. Imam pa strašne težave z angleščino, tako da čakam, da mi mož prevede članek, da ga bom še bolje razumela :) Hvala

    OdgovoriIzbriši
  4. Mene pa zanima, kdaj sta začela spoznavati črke? Pri treh letih? Mimogrede, super objava in super povezava do angleškega članka. ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Pred kakšne pol leta pisane, pa se ni obneslo, tele pa zdaj, novembra. Januarja bo 4.

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate