-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Polička za papir ali reševanje prostorske stiske


Police se nam že nekaj časa polnijo s stalnimi materiali (peščene črke in številke, pladenj z zdrobom) in resno zmanjkuje prostora za ostale (prehodne, če želite). Materialu za risanje je pripadala cela polička, pa še je bila gneča. Škatlo (sušilnika za lase), ki je ravno prav široka za A4 papir sem malo predelala, jo oblekla, montirala poličko (iz druge škatle). V spodnjem delu je prostor za kakšen blok ali trenutno aktualne naloge (labirinti, pobarvanke) iz revij, ki jih je treba nekam pospraviti. Na zgornji je bel papir, na vrhu pa dve posodici barvic (načeloma imamo eno, pa je P dobil neke barvice, ki jih je želel pospraviti tukaj), posodica s škarjami in šilčkom, posodica z voščenko in lonček plastelina. 






QuickEdit

You Might Also Like

3 komentarji:

  1. Tale slika je bila pobuda, da Te ponovno prosim za nasvet, jaz, izgubljena ovca...

    http://1.bp.blogspot.com/-TMMDkno1iRQ/VDUDbbSLjSI/AAAAAAAAFVQ/-psS1Ld60zE/s1600/IMG_1728.JPG

    Deklica se bliža k 11 mesecem, trudim se, da nima na voljo prevelikega števila "igrač", da so le-te nekako dosledno razstavljene njej na dosegu roke in oči, a naša razbojnica :-) eh! V kolikor slučajno kaj od omenjenega pritegne njeno pozornost, gre kot požar in vse razmeče. Sprašujem se o pravem načinu za vpeljavo otroškega kotička. Ali naj zatem, ko vse razmeče, dosledno po hitrem postopku dajem stvari na svoje mesto (to dejansko delam) in upam, da bo nekega dne otroku vrojen občutek za red in ga bo začel prakticirati?

    Enkrat nazaj sva govorili o Ikejini seriji Kallax (se spomniš?) kot šolski primer regalov v ta namen. Kakšno pa je tvoje mnenje o seriji Trofast - regali v kombinaciji s plastičnimi raznobarvnimi izvlečnimi zabojniki različnih barv? (http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/categories/departments/childrens_ikea/series/19027/)
    Možu se slednji zdijo top zadeva za "igrače", jaz pa si ne predstavljam, kaj bi bilo na mestu hraniti tam poleg kock?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O ti moja Žogica, le kaj bi jaz brez Tebe, miljavžntkrat buhlonej! Zelo si se (kot vedno) potrudila, odgovor je celovit, navodila jasna.

      Stvari bom (še bolj!) zreducirala oz. malo razporedila.

      Probala ujeti Njen trenutek pozornosti in pokazati namen uporabe, kjer je potrebno (pri košari zakladov pač ne, ker raziskuje sama).

      S pospravljanjem, kot sem ga izvajala zdaj, sem na nek način na pravi poti. Skušam sproti dajati na svoje mesto, res pa je "požar" včasih blazno hiter in ga je skoraj nemogoče zajeziti ;-)

      Dragocene trenutke, ko Punčka vendarle pade v svoj svet, praviloma opazim, pa naj bo to monokomedija pred ogledalom ;-) nabijanje z ropotuljo, premetavanje kock. Občudujem in si mislim: o rok'ce moje, le odpočijte si malo :-) Ogromno je v naročju. Včasih se mora stiskat, imeti boljši pregled, razgled,...

      Zelo nazorna linka serije pohištva Trofast. Logično! Svetuješ opcijo polic po dolgem in ne počez ;-) Ne le da so police široke, tudi regal ni globok (globina police/regala je 30 cm namesto 44 cm pri drugi postavitvi).

      V bistvu se mi zdi, da v intenzivnem gibalnem obdobju od kobacanja do hoje, otrok ne najde pravega miru in obstanka, vsaj naša Punčka se mi zdi takšna, zato zaenkrat ne vpeljujem novih "predmetov". Preprosto nimam veselja oz. se "bojim", da bodo neopaženi. Tako še vedno hranim nedotaknjene Skokce, veš tisto Mucko z mladički in še marsikaj.

      Še enkrat iskrena hvala, zdaj pa po pameti in veselo na delo :-)

      Izbriši
    2. No, me veseli, da pride prav :) Mah, zdaj najbrž res veliko hodi, ampak usede se pa najbrž tudi. Naj ima materiale in igrače pač dlje na policah... Mojadva sta tako hitro in dobro hodila ob opori in še prej kobacala in plezala, da sta že prej dosegla vse in nad hojo sploh ni bilo posebnega veselja, razen iz moje strani :P Ne poznam tega, haha ;) Malenkost ;)

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate