-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Ameriške palačinke z grškim jogurtom, polnozrnato moko in (navadnimi) borovnicami


Naletela sem na zanimiv recept za palačinke z grškim jogurtom. Nisem se mogla upreti skušnjavi in sem jih kmalu (ter zatem pogosto) naredila. 


Če nimate grškega jogurta, si ga lahko naredite sami tako, da navaden (polnomasten, v lončku, gre pa tudi s tekočim, če je sila) jogurt precedite skozi kuhinjsko krpo ali pleničko. Nimam pojma, koliko časa to traja, priznam, jaz pustim kakšno uro, zato za začetek fotografiji "prej-potem".



Iz dveh lončkov navadnega jogurta dobimo takole do roba poln lonček grškega.


Torej, grškemu jogurtu iz dveh navadnih jogurtov dodamo dve jajci, žlico medu, okoli 140g polnozrnate ali katere druge moke (saj veste, da je točno količino moke zaradi različne velikosti jajc in vrste moke, različno "pijejo", težko priporočiti, a ne?), ščepec soli in dve žlički pecilnega praška. Vse zmešamo v precej gosto maso, kot jo vidite na fotografiji.


Skopicano žlico mase s pomočjo še ene žlice razvlečemo po segreti namaščeni ponvi in dodamo borovnice. Lahko so amerike, lahko so navadne, lahko so sveže, lahko so zamrznjene. Če imate slednje, jih odcedite, jaz sem pozabila. Kakšno količino borovnic potrebujete? Čim več :) Počasi pečemo, ko porjavi na eni strani, obrnemo in še vedno počasi (t.j. na nizkem "ognju") pečemo na drugi. Pečene palačinke umaknemo iz ponve in prelijemo z javorjevim sirupom.


Če niste ravno šestčlanska družina, lahko prvič delate po polovičnem receptu. Jaz rada pripravim malo več mase in jo v hladilniku hranim še za naslednji dan.


___________________________________

Recept za cca. 9 palačink:

2 lončka navadnega jogurta,
2 jajci,
1 žlica medu,
140 g polnozrnate moke,
ščepec soli,
2 žlički pecilnega praška,

do 200g (zmrznjenih) borovnic,

javorjev sirup.
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate