-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Bučkin kruh


Pa se ob 400. objavi in enem letu neprekinjenega vsakodnevnega objavljanja na žogicah in kravatah malo posladkajmo :)

Tokrat smo spekli bučkin kruh. Prepolovila sem količine v receptu, zdelo se mi je, da bo za nas več kot dovolj in predpripravila sestavine:
  • 2 jajci,
  • 1/2 žlice limoninega soka,
  • 1/2 skodelice olja,
  • 1/2 skodelice sladkorja,
  • 1 skodelico moke,
  • 1 žličko sode bikarbone,
  • 1/2 žličke vanilijinega sladkorja,
  • 1/2 žličke pecilnega praška (nimam pojma zakaj soda bikarbona in pecilni prašek),
  • 1 skodelica naribanih bučk,
  • 1/2 žličke soli in
  • 1/2 žličke cimeta.


P je pripravil predpasnika, sodeloval pri ribanju bučke (nimamo najprimernejšega ribežna), s pinceto, ki smo jo končno premaknili v kuhinjo (sicer smo jo uporabljali za delo z materiali) je prenesel naribano bučko iz sklede v skodelico, da smo določili ustrezno količino le-te, razbil dve jajci, ožel nekaj limoninega soka za kruh, namaz in potem še limonado zase in D-ja ter pretlačil in zmešal namaz. D je večino sestavin ob moji pomoči stresel v skledo, stepel zmešal jajca, sodeloval pri mešanju vseh sestavin in kasneje mešal sam ter s čopičem namastil pekač. Mogoče bi bilo bolj smiselno našteti, kaj sem sploh naredila jaz, seznam bi bil bistveno krajši.




Kruh je šel v pečico, D pa se je lotil pomivanja.



Ko je končal, je v škatli za jezik našel krtačko. Pritekel je nazaj v kuhinjo in začel krtačiti limono.


Vmes je P zamešal in skrbno testiral namaz (sestavin tokrat nisem prepolovila) iz:
  • 110 g zmehčanega masla,
  • 1 žlice medu in
  • 1 žlice limoninega soka.


Kruh sem pekla na 175 stopinjah, tako kot običajno bananinega (v receptu ni bilo navedeno na koliko) in sicer 55 minut. V receptu piše eno uro in 15 minut oziroma dokler se na zobotrebec, ki ga zapičiš v kruh, testo ne prime več. Lahko bi ga vzela iz pečice 5 minut prej, saj se mi je spodnji del kruha prijel na dno sicer namaščenega pekača in se ločil od ostale mase. Mogoče ne bi škodilo, če bi pustila, da se kruh ohladi v pekaču in ga ne bi nestrpno z vso silo vročega stresala ven ...



P je rekel, da je dober (bananinega sicer ne je), D pa je sam za malico pojedel tretjino spečene štručke. Prvič se mi je zgodilo, da sem se vprašala, če bi mu res dala še kakšen košček ali bi ga raje kako drugače zamotila. Očitno je bil res dober, kaj naj rečem :)


Malo sem preuredila tudi predal, bolj v vzpodbudo (sebi), da bi fanta pogosteje sodelovala pri pripravi hrane. V predalu manjkajo pripomočki za peko.

QuickEdit

You Might Also Like

4 komentarji:

  1. Sanja, odlično, sladka variacija bučk. Jaz poznam samo slano... Izgleda, da smo lepo usklajene, ravno ta začetek tedna sem oddala še svoj prispevek k bučkam. No, tvoj recept bo pa res treba omenit ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitke za vztrajnost. Z veseljem prebiram tvoj blog. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Še o številki 400: Sanja, občudujem tvojo vztrajnost, kapo dol. Na še naslednjih "neprekinjenih" 400 :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ooo, hvala obema :) Naslednjim 400 ne kaže prav dobro, se bo službenih 20 kmalu spremenilo v 40. Bučke so itak zakon, hvala :)

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate