-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Domači plastelin s sivko


Tri dni smo se igrali z domačim plastelinom in sivko iz vrta. Prvi dan sem ponudila plastelin, kateremu sem dodala nekaj kapljic eteričnega olja sivke, ki ga sicer uporabljam za pranje in nekaj svežih vejic sivke. P je delal drevesa in podobno. Kmalu ga je zamenjal D, ki je ponovil vse, kar je naredil P, se igral z že narejenimi skulpturami, nato pa je odšel po leseni avtomobilček in si tako obogatil igro. 

Naslednji dan sem dodala dva modelčka za muffine, P pa nekaj pribora in škarje. Razrezal je vse vejice sivke, naredil nekaj tortic in skuhal juho. Oh, kako je dišalo!


Pred tretjim dnem sem se igrala jaz. Osmukala sem skoraj vse narezane vejice sivke in drobne cvetke vgnetla v plastelin. Dodala sem majhen valjar in dva modelčka za piškote. P je narezal še tistih nekaj vejic, ki sem jih pustila, malo razmetal in izginil. Nadaljevalj je D, ki je poskušal rezati s škarjami, premetaval plastelin iz ene posode v drugo, in ves navdušen tolkel z modelčkoma za piškote. Presenetljivo, nič ni nosil v usta. Zelo je užival.

P-ja sem k igri povabila jaz, ko sem ga želela malce umiriti. Ne vem, kaj je delovalo, samo delo s plastelinom, pomirjajoča sivka, ali oboje. No, samo, da je :)


Četrti dan (z dvo ali trodnevno pavzo; plastelin se še kar drži) so se delali piškoti in oblačili konji.Domači plastelin oziroma igralno testo pa smo pred kratkim obogatili z neko drugo zeljo ...
QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Sanja, sivkin plastelin - o, to pa dišiiii :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, ja, bomo kmalu morali ponovit vajo :) Čeprav je tudi meta sveže fantastična...

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate