-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Bolj ali manj uspešno barvanje cvetlic


Barvanje cvetlic načrtujem že, uf, dve leti? Kar malo sem dvomila v verjetnost uspešnosti poskusa, nikakor se nisem opogumila in se odpravila po cvetje. Pa so cvetke barvali pri Navihančkih. Med brskanjem po spletu sem že nič kolikokrat naletela na ta poskus, ampak še nikjer in nikoli nisem videla tako lepih, pisanih, močno obarvanih cvetkic, niti približno. Povsem me je navdušilo. Nikoli nisem pomislila, da bi uporabili ivanjščice. Vsi moji izgovori so torej padli v vodo in morali smo poskusiti. 



In ker je bilo že bolj kot ne vse pripravljeno, sem naredila še en poskus. Steblo belega cveta potonike sem zarezala v štiri dele, saj sem ga sprva nameravala postaviti v štiri različne barve, pa se potem nekako ni izšlo.









Pol-pol.
Zgornje fotografije so posnete približno 20 ur po začetku poskusa. Niso tako lepe kot tiste pri Navihančkih. Le kakšne barve uporabljajo tam ... ;) Ali pa je morda krivo to, da so bile nabrane takoj po dežju in niso potrebovale vode.

Ivanjščice, razen tistih povsem ovenelih, sem pustila v kozarčkih z obarvano vodo, s cvetom potonike pa sem želela poiskusiti še nekaj. P je bil takoj za. "Zmešajva!" je rekel :) Del stebla potonike, ki je bil prej v modrem barvilu sem dala v lonček z rdečim in obratno. Najprej so se pojavile sledi modrega barvila na roza obarvanem cvetu, potem tudi obratno, ampak ne v enaki meri. Modro barvilo je precej bolj intenzivno (kar sem že ugotovila pri drugih projektih). Cvet se pa le ni obarval violično :)




QuickEdit

You Might Also Like

3 komentarji:

  1. O super!:) Mogoče je res sprememba v barvah kriva ali pa dež. Mi smo jih nabrali enega sončnega dopoldneva, verjetno pa zdaj tudi ta vročina malo spremeni. ta ideja z deljenjem stebla pa je tudi fajn, jaz sem na to potem kar pozabila. Na potoniki se lepo vidi pol-pol :) In pa, hvala ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni za kaj ;) Katere barve za živila pa uporabljate pri vas?

      Izbriši
  2. Te barve uporabljamo zdaj http://www.peki.si/trgovina/jedilne-barve-tekoce-kopykake ;)

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate