-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Prve črke


P je zanimanje za črke pokazal že pred ... uf, že dolgo nazaj ... Ločil je med črkami in številkami že pred poletjem. Pokaže na primer na cesto in vpraša, kaj piše s temi velikimi črkami (šola). Iz knjige 100 dejavnosti za učenje branja in pisanja po metodi Montessori sva vzela kar nekaj predlogov za dejavnosti, ki so nama malo bolj ali malo manj uspele. Prvi glas prepozna ali neprepozna, a vseeno nisem želela zamuditi vlaka. Pogosto se namreč heca ali pa je samo len. Tako sem na primer na Programu za otroke in starše slučajno ugotovila, da pozna kar nekaj številk, ko bi sicer prisegla, da nobene. Torej le ne gre vse mimo ... Izdelala sem peščene črke (lepenka ne enakih, a podobnih dimenzij, kot je priporočeno, kar sem pač imela, rdeča in modra tempera barvi razredčeni z Mekolom, predloge črk iz prej omenjene knjige in brusni papir) in začela sva z m, l in a. Zakaj ravno te? M in a zato, da bo lahko napisal "mama", l se je bolj slučajno znašel pri roki. Ko se dokopljem do še kakšnega manjšega predmeta na prvo črko njegovega imena, vzameva tudi to. Če se kdo sprašuje, zakaj ga (citiram moža) "matram" z malimi pisanimi črkami - krožno in neprekinjeno gibanje je otroku bolj naravno in lažje. Kaj riše prej, črte ali kroge? Vseh dejavnosti ne bom opisovala. Redko mi uspe tudi fotografirati, saj se precej namučim že s tem, da najdem (pravi) čas za delo (čas pri njemu, ne meni). Vrtec ga res utrudi in potem včasih samo nori in razmetava. Vsaka motivacija mi pride prav. Knjiga opisuje tudi različne vaje za koncentracijo, motoriko itd., tako da je širše uporabna, ne samo za področje jezika. Pisana je po sklopih oziroma vajah, vse zelo konkretno, jedrnato in je tako primerna tudi za nas, ki se težko za dalj časa usedemo h knjigi. Torej ponjo, vsaj v knjižnico, če ne v knjigarno ;) Nujno nujno pa preberite tudi objavi na blogu Montessori doma: prva, druga.

Idejo sem našla na Pikniku pod mavrico.
V loncu je lubje :) 
Ovčka Meri iz vrtčevskega bralnega nahrbtnika, ki jo je P hitro oblekel v plenico, jaz pa sem jo izkoristila za dnevno minutko za jezik.
F: flaša, fotoaparat, frnikola, fižol, flomaster, A: ananas, avto, antilopa na kartici. Pri A mi je zmanjkalo ...

QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Kje ste dobili zgornje kartice s črkami in živalmi? Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zivjo! Razrezala sem plakat, ki je bil priloga knjige Zivalska abeceda. Te se ne dobi vec, pred sestimi leti sem jo komaj dobila, obrnila vec knjigarn. Lp

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate