S P-jem občasno spečeva bananin kruh, od zadnje peke pa je minilo, uf ... Še dobro, da sem si recept zapisala, saj je bil umaknjen iz spletne strani. Uporabljam polovično količino (spodaj je že prepolovljena), saj ga ne pojemo prav veliko. Če je le možno, uporabim pirino moko. Količino sladkorja prilagajam zrelosti banan. Včasih dodam tudi nekaj kokosove moke, lahko pa bi se igrala in zamešala v testo še kakav, orehe, rozine, koščke čokolade ... P mi, če je pri volji, razbije in stepe jajca, meša in sodeluje pri mečkanju banan.
Pa na delo:
300 g moke,
ščepec soli,
žlička sode bikarbone,
130 g rjavega sladkorja,
115 g masla,
2 stepeni jajci
in 450g zmačkanih banan (približno dve banani in pol)
Zamešamo (najprej ločeno suhe in mokre sestavine, gre pa tudi vse naenkrat) in v pomaščenem pekaču pečemo približno eno uro na 175 stopinjah. Preden bananin kruh napadete, naj še 10 minut stoji v pekaču.
Dober tek!
Pa na delo:
300 g moke,
ščepec soli,
žlička sode bikarbone,
130 g rjavega sladkorja,
115 g masla,
2 stepeni jajci
in 450g zmačkanih banan (približno dve banani in pol)
Zamešamo (najprej ločeno suhe in mokre sestavine, gre pa tudi vse naenkrat) in v pomaščenem pekaču pečemo približno eno uro na 175 stopinjah. Preden bananin kruh napadete, naj še 10 minut stoji v pekaču.
Dober tek!
Direktno iz pečice ... |
Se maslo stopi?
OdgovoriIzbrišiTreba ni, naceloma se uporabi zmehcanega, a jaz se vedno prepozno spomnim, da bi ga dala pravocasno iz hladilnika, tako da ja, ga kar stopim.
Izbriši