-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Preobrazba bazenčka/ribnika v peskovnik


Od včeraj si lastimo peskovnik. Tak, z mivko. Moj prvi. Kot otrok sem se veliko igrala v pesku, ampak tisti kup peska je stal na dvorišču z nekim drugim namenom in ga nikoli nismo smeli razmetavati po mili volji, saj se je sicer (pre)hitro zlil z okolico. Najraje, ali pa se tega samo najbolj spomnim, smo gradili tunele, hiše znotraj hriba, ceste in kar koli z vodo, ki je žal poniknila še preden smo lahko prinesli novo zalogo.

V našem peskovniku imamo tudi sito. Opazovala sem sina, ki ga je uporabljal kot krožnik oziroma nizko posodico. Kakšno funkcijo pa ima sito v peskovniku mivke? Kakor koli, nekoč dobi še kup peska, da bo lahko doživel mukotrpnost sejanja (vedno je šlo prepočasi) in (predvsem :) ) veselje nad odkritjem različnih velikosti, celega spektra peska. Ali pa je to fasciniralo le mene? Hm ... 

Zbiram ideje o nadgradnji igre z mivko. Danes se je strašno bal, da bi se umazal (a še katera mama kje spodbuja otroke, da naj se le umažejo?), kmalu pa je bil poln mivke od las do peta, vključno z vsemi (vsemi) telesnimi odprtinami. Večino časa je mivko z lopatko in vedrom le prekladal iz ene polovice peskovnika v drugo (pokrov) ter jo stresal naokoli. Ni bilo dovolj, da je bila mivka radodarno posuta okoli peskovnika, ne. Ko sem mu prinesla njegovo metlo in predlagala, da pomete, je vzel nekaj pesti mivke in jo raztrosil tudi tam, kjer je terasa še ohranila nekaj svojega dostojanstva. Ker ja, on bo TAM pometal, ne okoli peskovnika ... Ah ja :)

Z vodo je bilo lažje. Kadar se ni šel gasilskih vaj in med zlivanjem vode kričal "VODA!", da je odmevalo povsod okoli, je zlival vodo (brez kričanja) ali lovil ribe. To enostavno, zabavno in čedno idejo sem našla pri Varuški Živi.


Naš bazenček/ribnik pred preobrazbo v peskovnik.

Ribiško palico smo že imeli doma, ribe sem (na oko) izrezala iz Moos gume, nanje pa pritrdila sponke za papir. Bolj mu je bila všeč varianta z ribiško mrežico. Uporabila sem staro akvaristično mrežico, ki je bila potrebna nekaj sukanca in časa, sicer pa je še čisto izpravna.


Ribolov z mrežico. Pri tem ribe seveda ne potrebujejo sponk, fotografija je bila posneta naknadno, ko smo ribe že lovili z magnetno ribiško palico.

Novim dogodivščinam naproti ...
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate