-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Žogica - sestavljanka


Prijateljica, ki je malo kriva, da žogice in kravate sploh so, me je postavila pred zanimiv izziv. Prepričana je bila, da je uspela najti najboljši, najlažji, najhitrejši način za izdelavo takanne žogice. Me je prepričala?


Žoge niti ne bi šla šivat, če ne bi ravno dobila nečakinje, male SS. Ni mi ostalo drugega, kot da čim prej začnem.

Na trši papir sem izrisala četrtino kroga in izrezala šablono. Lahko bi enostavno obrisala kakšno skledico, izrezala krog in tega razdelila na četrtine, a ker nisem imela blaga v izobilju, sem se raje odločila za prvo varianto in trikotnike zrisala in izrezala iz ostankov daljših in ožjih trakov. Tako so bili moji trikotniki tudi lepši, saj gre pri prepogibanju, vsaj meni, rado kaj postrani in kosi nikoli niso zares enaki, simetrični. Iz istega kartona sem izrezala tudi vrhnji del trikotnikov. S pomočjo šablon sem narisala in izrezala 24 trikotnikov ter 4 vijolične, 4 rožaste in 4 zelene elipse.





Pri otroških igračah so vsi moji šivi dvojni in/ali obzankani.


Šivala sem kot običajno - najprej en trikotnik okoli elipse, nato drugega, potem pa še oba trikotnika skupaj. Na eni od stranic sem pustila luknjo skozi katero sem dvanajstino žogice obrnila in polnila s kosi polnila "na meter". V en člen sem med polnilo vstavila tudi kraguljček.





Odprtino sem zašila s šivalnim strojem.



Na vrsti je bilo šivanje trikotnikov v obročke - po štiri skupaj.





Ker sami šivi niso bili prav čedni, sem okoli njih tesno ovila nekaj sukanca in šele nato zavozljala in zaključila šivanje.



Enemu od obročkov, tistemu z vijoličnimi elipsami, sem v središču povezala, zašila skupaj vse štiri vogale. Drugemu, rožastemu sem zašila skupaj dva in dva vogala v kotu. Tretjega, zelenega, nisem šivala v središču.


Žogico je bilo treba le še sestaviti. Obroček s povsem zašitim središčem (vijolične elipse) sem vtaknila v režo drugega obročka (rožaste elipse), kateremu sem zašila po dva vogala skupaj. Zadnji je prišel na vrsto obroček s povsem prostim središčem (zelene elipse).


Sem bila zadovoljna s končno podobo?
Ne povsem. Res je, gotovo sem si prihranila kakšno uro šivanja, a žogica ni tako lepa, tako napeta kot tiste, ki sem jih delala na stari način. Trikotniki iz zadnjega obročka se malo obračajo, sukajo ob potegu. Žogico je težje sestaviti, kot izgleda - petletniku ni šlo, torej odpade vidik širše uporabe (je otrok ne bo prav kmalu uporabljal kot sestavljanko) ... Ampak verjamem, da nič od tega ne bo zmotilo naše SS.

Več o žogicah, ki sem jih šivala v preteklosti pa si lahko preberete in pogledate tukaj in tukaj.

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate