-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Svetlobna miza ali reciklaža starega korita za rože-četrtič


Pa jo imamo! O svetlobni mizi sem sanjala že, uf, predolgo ... Naslov, tisti del, da gre za četrto verzijo reciklaže korita, ni najbolj točen (ok, na blogu si res tako sledijo), gre za prvotno idejo. Ko pa je tast ugotovil, da je za v kuhinjo kupil napačne LED lučke (ambientalne; barva svetlobe je vzela ves apetit), se mi je kar smejalo :) Dnevi se počasi krajšajo in zvečer, ko sta fanta še budna (zjutraj lahko spita skoraj do pol osmih), je že tema. Mož, ne samo, da me je končno uslišal in šel po PVC ploščo*, vse skupaj je tudi odlično zmontiral. LED lučke je namestil na letvice iz odpadnega lesa. Nato se je malo igral, premikal letvice višje in nižje ter določil najboljšo višino za namestitev. Če so lučke preblizu, se vidijo (posamezne svetle črte), z večjo oddaljenostjo se pa tudi izgublja svetlost. Letvice oziroma cel svetilni sistem je postavil na žeblje, ki jih je v okvir zabil s strani. Tako bomo našo mizo lahko še vedno uporabljali kot do sedaj (senzorična miza, korito za pomivanje posode, korito za pranje perila).

Za začetek smo jo preizkusili z barvnimi steklenimi kamenčki, saj so bili že pri roki. Fantoma se je sicer najbolj zabavno zdelo spreminjati barvo svetlobe, a sta se tudi s kamenčki rada igrala. P, na primer, na prvi fotografiji sestavlja leva ...

To se bomo še igrali! :)








* Bauhaus, razrežejo. Belo, mora biti mat, imajo (samo) v debelini 3mm, kvadratni meter stane 60 eur. Za našo smo odšteli dobrih 13 eur.

Priporočam tudi ogled svetlobnih miz, ki so ju naredili pri Večni optimistki in Mali šoli.
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate