-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Koliko je ura?


P veliko sprašuje po tem, kdaj, čez koliko časa se bo nekaj zgodilo ter ga zanima koliko je ura. Otroci se okoli šestega leta začnejo orientirati v času. Prej koncepta časa ne morejo razumeti, zato sta red in rutina tako zelo pomembna (in ja, P definitivno prehaja v novo, "6-9 obdobje"). Za lažje spoznavanje časa, sem mu naredila posebno uro ... 


Skupaj sem z Mekolom zlepila nekaj papirnatih krožnikov in jih v sredini preluknjala, rob pa oblepila z washi trakcem. Malo na pamet, čeprav bi se dalo in ne bi bilo tako neumno to narediti malo bolj natančno, sem z alkoholnim flomastrom zarisala črtice - minute. Ob tistih krepkih, vsaki peti, sem nalepila koščke samolepilnih ježkov. Iz moos gume sem izrezala dvanajst rdečih in dvanajst modrih krogcev in nanje prav tako nalepila samolepilne ježke. Na moos gumo so se, na moje presenečenje, odlično prijeli. Na rdeče krogce sem s srebrnim alkoholnim flomastrom napisala polne ure, na modre pa minute. Kazalca, minutni iz modre, urni iz rdeče, sem prav tako izrezala iz moos gume in ju fiksirala z razcepno sponko. Vmes med obe plasti moos gume ter pod žebljiček sem dala podložke, kroge, ki sem jih izrezala iz neke odpadne plastične embalaže - v upanju, da bosta kazalca lepše drsela in se manj trgala pri luknji in žebljičku (nisem pa preizkusila, kako bi šlo brez). Moos guma za kazalca morda ni najboljša izbira, je pa kar dobro, nad krogci (res se samolepilni ježek dobro drži) pa sem navdušena. Zaenkrat (in za vmes, ko ura ni v uporabi) sem modre, minutne žetone shranila v prozorno škatlico, na pokrov pa narisala, kako so razporejeni. Pokrov je pri nas nujen predvsem zaradi našega najmlajšega :)
Kako sem mu predstavila uro? Najprej ure, potem pa sem razložila še minute. To mu je zaenkrat še kar zahtevno, a se počasi in ob prilikah lepo uči in napreduje. Več o predstavitvi si lahko preberete v super knjigi, ko bi le imela več časa za realizacijo, 100 dejavnosti za odkrivanje sveta po metodi Marie Montessori, avtorice Eve Herrmann, ki je tudi avtorica dveh francoskih blogov - zdaj opuščenega Liv et Emy (ampak še vedno nore slike; jaz tudi besede ne razumem francosko, pa sem ga redno spremljala) in novejšega Liv&Emy Dairy, ali pa npr tu. Je pa knjiga zelo enostavna za uporabo - lahko odpreš in delaš, ni ti treba preštudirat desetih člankov, vse je jasno in jedrnato. Njeno delo je tudi Slikovni slovar Montessori (glede na to, da ne najdem nobene povezave sklepam, da so trodelne kartice razprodane).



QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate