-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Družinski vikend odmik (SuperFit)


Komaj smo čakali, da gremo, potem pa smo še v zadnjih trenutkih merili telesno temperaturo, ugibali, kaj bo prinesel kašelj, a na koncu vseeno šli. Naša družina in še tri druge, vsaka z enim napol bolnim članom. Priznati moram, da sem se poti in odmika veselila samo do začetka pakiranja in od trenutka za tem, ko je bilo vse po torbah. Pakiranje za več kot en dan je ob treh otrokih poseben izziv. Mlajša dva imata precejšnjo porabo oblačil, v načrtu je bila tako igra na snegu kot kopanje v bazenu (kar smo zaradi prehlada preskočili),  spanje v spalnih vrečah, naš avto pa sicer ni majhen, a za take podvige postaja občutno pretesen ...

Toliko stvari sem morala predvideti in preračunati ... Veliko lažje bi bilo le pograbiti cele kupe oblačil iz omare ... ampak potem bi najbrž jaz ostala brez prostega sedeža. Na srečo teh težav nisem imela pri zimskih škornjih. Jeseni sem v salonu obutve Obuta noga vse tri fante obula v Superfit škornje. So nepremočljivi, zahvaljujoč posebni GORE-TEX® membrani, topli, omogočajo nogi, da v njih diha, ter mehki in udobni, ne ovirajo gibanja in pravilnega razvoja stopal (ne vkalupljajo noge z "anatomsko oblikovanimi" vložki; fizioterapevti smo res, sicer upravičeno a vseeno, tečni pri teh rečeh :) ), saj se poskušajo približati naravni, bosi hoji. In za vse izzive, ki so nas čakali, sem vsakemu lahko vzela s seboj samo po en par - ker so se, enostavno, že prej izkazali vredni zaupanja. Odlično so se namreč obnesli na sprehodu po asfaltu, makadamu, blatu, (pri plezanju po) travi ...


... na ledu ...


... ko se je bilo treba uskladiti z našo prijateljico (hec) ...


... na toplem prvojanuarskem soncu ...


... in na sankališču.


(Jp, mož je D-ja oblekel v R-jeve hlače in sploh ni opazil, da bi lahko bilo kaj narobe :) ).




Fantom ni drselo niti na tekočem traku, tudi sestop ni bil problematičen. Sicer pa se mož ne more načuditi, kako fanta v SuperFit škornjih tečeta (!) po ledu medtem, ko se ostali zraven (v kvalitetni pohodni obutvi, ki ne bi smela drseti) premikamo kot pingvini (citat :) ).

Ja, nekaj je jasno, tudi drugo leto bomo fante s "SuperFitkami" obuli v Obuti nogi. Sem, iskreno povem, kar malo dvomila v pravilnost številke, saj veste takrat, ko so ravno nekje vmes in se jim začne rast stopala že malenkost umirjati, a so mi očitno v salonu obutve Obuta noga res prav svetovali. Sploh naš P je občutljiv, mora štimat dolžina (oziroma mora biti še dovolj dodatnega prostora), problem je vsaka gubica v čevlju, ki bi lahko nastala zaradi znošenosti. No, teh težav po skoraj treh mesecih vsakodnevnega nošenja, ne nosi popolnoma ničesar drugega, ni, škornji so kot novi.


Aja, in naš vikend? Nepozabno doživetje na več nivojih :) Ko sem le pripravila tisti ogromni a-to-bo-res-šlo-vse-v-avto kup, sebi sem seveda vzela eno majico in jopo premalo, sem brezskrbno, pa čeprav samo za nekaj ur, zaspala. Čas med vožnjo smo si (v obe smeri) krajšali s poslušanjem naše najljubše zgoščenke (in z mrmranjem enih in istih melodij cel vikend nadlegovali ostale). V domu, kjer smo bili nastanjeni, smo si pripravili ležišča. Že leeeta (hm, od zadnjih intenzivnih pevskih vaj dobrih šest let nazaj najbrž) nisem spala na jogiju, položenem na tla in opremljenem s tistim, kar sem prinesla s seboj, po drugi strani, pa je bila to daleč najbolj udobna postelja v zadnjih šestih letih - cela družina je spala na treh enojnih jogijih, sicer nas je doma 3 - 4 - 5 (vsaj zjutraj) na bornih 140 cm (3 x 90 pa znese za naše razmere neverjetnih 270 cm :) ). Za moje fante, če odštejem šotorjenje, je bilo to prvič. Moj mož se je izkazal za odličnega kuharja tudi za obroke v zelo velikih količinah. Spoznali smo kar nekaj novih družabnih iger, se naigrali, naklepetali in nadružili za nekaj časa, otroci pa so začeli spletati to, kar nam je tako dragoceno, prava zavezništva. Ob prihodu domov me je tašča resnično presenetila z vprašanjem, koliko časa bi še zdržali v taki zasedbi - kaj pa vem, sploh nisem pomislila na to, da ne bi, ničesar nam ni manjkalo :)


_____

Objava je nastala v sodelovanju s Salonom obutve Obuta noga, kjer sem kupila naše ljube "SuperFitke", res odlične zimske škornje, ki svobode gibanja in igre zunaj ne postavljajo pod vprašaj.  SuperFit škornji so namreč udobni, nepremočljivi, lahki, mehki, podpirajo zdrav razvoj otroškega stopala, kar mi je kot mamici in diplomirani fizioterapevtki izredno pomembno, se enostavno čistijo z vlažno krpo, se ne poškodujejo pri kobacanju, stopalu omogočajo dihanje, ne drsijo ... Ni čudno, da jim je oceno "dobro" na lestvici "dobro-zmerno-slabo" ob zadnjem rednem testiranju podelilo kar 98% vseh v raziskavo vključenih pediatrov in ortopedov. O prvih naših in R-jevih korakih v SuperFit škornjih in kako smo bili zadovoljni z nakupovanjem pri njih lahko preberete na tej povezavi, o svobodi igre in gibanja, ki ga omogočajo SuperFit škornji pa na tej. Najdete jih lahko v njihovih trgovinah: na spletuv poslovalnica na Celovški 99 v Ljubljani, in v poslovalnici na Opekarniški 15 a v Celju.

P, R in naša prijatlejica nosijo model Husky, D pa Snowcat.

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate