-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Jagodna limonada


P je, precej na hitro, dobil v vrtcu nalogo, da doma pripravi zdravo jed ali napitek ter recept s fotografijo prinese v vrtec. Nisem imela ne časa in predvsem ne ideje za zdrav recept, ki bi nastal tudi z njegovo domišljijo. Smo pa dobili (hrvaške) domače limone, jagode je bilo nujno treba porabiti . Če si že ni izmislil recepta, pa je vsaj vse naredil sam. Prvič sem mu seveda dala ustna navodila in pomagala pri čiščenju jagod, kasneje, ko je zmanjkalo, je jagodno limonado pripravil sam. Tudi sicer pogosto pripravlja limonado, najraje takrat, ko me ni zraven - tisti dan običajno zmanjka sladkorja. 

Kako se je lotil? Nabral je poprovo meto in jo umil, prav tako limone in jagode. Vse to je sam tudi narezal. Jagodam sva poskusila odstraniti pecelj (oziroma kar je že to) s slamico. Meni je šlo, seveda gre hitreje z nožkom, njemu ne tako dobro. Limone so bile po barvi in velikosti bolj podobne limetam, a je bilo meso zelo mehko in sočno. Bile so idealne za ožemanje v otroških ročicah. Ko je končal, sem jih do konca ožela še sama, a je bilo izžetega soka bore malo. D je sodeloval tako, da je prinesel vodo in jo nalil v kozarce. Jagodno limonado smo vsi radi spili. Kljub temu, da sta si naredila še en kozarec, sta naslednji dan že iskala sestavine po kuhinji. 

In še recept: 

Jagodna limonada

Sestavine:

Bio limone (ena za okras oziroma za rezanje, ostale za ožemanje - poljubna količina),
jagode (dve na kozarec),
lističi poprove mete (dva do tri večje liste na kozarec),
med ali kakšno drugo sladilo (po okusu),
voda.

Pripomočki:
Voda za umivanje, deska za rezanje, nož, slamice, žlica za mešanje, vrček za vodo in limonin sok, ožemalec agrumov, kozarci.

Limone, jagode in lističe mete dobro umijemo. Eno od limon narežemo na kolobarje, prav tako vse jagode. Razrežemo ali natrgamo lističe mete. Ožamemo ostale limone in sok nalijemo v kozarce. Prilijemo nekaj vode in v vsakem kozarcu z mešanjem raztopimo žličko medu. V kozarec damo narezano limono, meto in jagode ter dolijemo vodo (do malo pod robom kozarca). Tako pripravljeno limonado lahko še malo ohladimo v hladilniku, po želji dodamo ledene kocke. Postrežemo s slamico.


QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Haha, Sanja, "tisti dan običajno zmanjka sladkorja. " - Bomo videli, kako bo s sladkorjem danes pri nas - marelično marmelado bomo kuhali, in si obetam, da ne bo težko prepričati našega kuharja, da prevzame nalogo mešanja sadja s cukrom. Me zanima, če ga bo tudi pri nas zmanjkalo. (No, ali pa marelic, prejle pred malico se je kupček pričel skrivnostno manjšati... ;) Sicer pa - limonada izgleda prava poslastica. Tudi za oči!

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate