-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Igra z želatino


Da bi fantoma ponudila želatino, sem razmišljala dalj časa. Vedno sem se ustavila pri vprašanju, kaj poleg želatine jima lahko še ponudim, da bo imelo nekaj smisla. Na koncu sem ugotovila, da je pravzaprav vseeno ... 

V hladni vodi sem razpustila 3 pakete želatine v listih (t.j. 18 listov, en paket ustreza 0,5 l tekočine), segrela (zavrela) liter in pol vode in v vodi razstopila razpuščeno želatino. Lahko bi uporabila želatino v prahu ali kakšen drug nadomestek,  a sem te v listih vajena in jo imam vedno pri roki. V pekač sem položila živalske mladiče (naše odrasle živali so prevelike) in jih zalila z ohlajeno tekočino. Ker sem malenkost pretiravala s količino vode in mi je ob poskusu premikanja vsebina uhajala, sem uporabila še en pekač. Bolje. Med oba sem zataknila kuhinjsko krpo in tako je bilo presenečenje varno pred malimi očmi.



Naslednji dan sem poskušala želatino spravit iz pekača, pa se ni dala. Za krajši čas sem jo postavila v posodo s toplo vodo. Baje, da bi moralo delati. Ker sem bila res že močno neučakana, sem jo kar hitro vzela iz kopeli in začela stresati nad večjo plastično posodo. Seveda mi je razpadla :) Ponudila sem jo fantoma skupaj z nekaj lončki, žličkami, modelčkom za led in modelčkoma za muffine.


P je imel čisto preveč vprašanj. Bil je jokav in za seboj sva imela že nekaj sporov, zato sem mu rekla, da živalski mladički niso ubogali mamic in, saj se sploh ne spomnim, tako neumno je bilo, padli v vodo in zmrznili? :-P Katastrofa od mame, ja ... Možu so živalski mladički izgledali, kot bi se ravno skotili. Kakorkoli ... potem je prišla vsaka živalska mama (in oče slon :) ) in klicala svojega mladička, P pa jih je sproti izkopaval. Ga je pa strašno zanimalo zakaj niso ubogali svojih mam. Hm, dragi moj, tudi mene kdaj to zanima! :)




D je od začetka izkopavanje opazoval bolj od daleč. Ni si upal dotaknit želatine. Podoben problem ima tudi s penečo kopeljo. Hodil je okoli rjuhe in se igral s čistimi živalskimi mamami (in očetom :) ).





Zgledi vlečejo :) Premagal je strah in tudi on z žlico polnil posodice ...





"Mama, se lahko igram še s tovornjakom?"



Napolnil je tudi nogavico :)

Še se bomo igrali z želatino, še in že vem kako se je lotimo naslednjič ;-)
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate