-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

(Škatla za) Preproge


Zadala sem si cilj, da resno poskusim (t.j. se potrudim) fantoma uvesti preproge. Preprog se v montessori okolju ne uporablja za sedenje ali zgolj zaščito materialov (no, slednje tudi, seveda), ampak za omejitev oziroma razmejitev lastnega prostora oziroma prostora za delo drugega. Na preprogi je torej material s katerim dela otrok in takrat, je material samo njegov, ni na voljo drugim. Prav tako je material samo na preprogi in ne po celem prostoru. Naj me kdo dopolni, če sem pozabila na še kakšen vidik. Preproge uporabljam tudi v atriju, otroci veliko delajo z njimi. Pospravljene imam v prevelikem lesenem zaboju in kaj hitro mi je postajo jasno, zakaj so nam priporočali posebna stojala. Včasih se namreč zgodi, da se otrokom mudi in da kakšna preproga, namesto zvita, samo nekajkrat prepognjena "leti" v zaboj. Če bi bil zaboj manjši, ali imel razdelke, se površno zvitih preprog ne bi dalo pospraviti. Kontrola napake, torej ;)
Že dalj časa pa žalostno pogledujem visoko kartonasto škatlo, v kateri smo kupili večjo količino Lego Duplo kock. Težko bi jo zavrgla, saj jo P občasno uporabi za igro, nekaj časa pa je tudi rad sestavljal po predlogah na škatli. Preobrazba priljubljene škatle za igro v škatlo za preproge se je zdela korektna rešitev. Uporabila sem še nekaj lepenke, lepilni trak, pleskarski zaščitni trak in domač ovojni papir.









Končano ... In kakšna je dobra preproga? Taka, ki dobro zvita stoji sama (če je slabo zvita, pade; kontrola napake). Spodnjo sem kupila v Mercatorju, prav tako tudi tiste, ki jih uporabljam v atriju, vendar pa ne enih ne drugih kasneje tam nisem več dobila. Baje, da so tudi Hoferjeve dobre, je pa najbolje, če pred nakupom poskusite preprogo zviti in postaviti. Ja, tako jih kupujem jaz :) Sicer pa pazim, da jih perem brez mehčalca ali kisa ter sušim (oziroma presušim) na radiatorju ali soncu.


QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate