-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Plastelin pri nas doma


Različne mase za oblikovanje so otrokom zelo koristne (spodbuja razvoj fine motorike, koncentracije, ustvarjalnosti). Sin je zelo dolgo nosil stvari v usta, zato sem se odločila, da mu prvi plastelin naredim sama. Presenečena sem ugotovila, da obstaja cela vrsta različnih receptov. Preiskusila sem jih več, moj zmagovalec pa je tale. Delam ga v manjših količinah, hranim pa nekaj časa odprtega, nekaj časa pokritega, da vzdržujem primerno vlago. Imamo tudi kupljenega, pa se mi ne zdi toliko boljši oziroma je pretrd, vsaj dokler se ga malce ne pregnete. 

Sam plastelin začne našega fanta kaj hitro dolgočasiti, zato sem mu do sedaj poleg ponudila že modelčke za piškote, majhen valjar, lesen nož, zobotrebce, rožmarin, božični čaj ... Do danes sem imela največ uspeha z božičnim čajem (iz čajne hiše Cha). Pripravila sem mu neobarvan plastelin in čaj (torej koščke suhega sadja in zelišč) v posodico. Čaj je vgnetel v pripravljeno maso, kuhinja je lepo dišala, masa pa je na koncu, predvsem zaradi borovnic, zgledala nič kaj čedno. Všeč mu je bilo tudi rezanje "klobas" z majhnim lesenim nožkom, pa tudi ježke z zobotrebci je rad delal. 

Danes sem mu poleg ponudila plastične oči. Všeč mu je bilo. Imel je nekaj težav z lovljenjem oči po mizi a mislim, da mu je delo predstavljalo ravno pravšnji izziv.







Še recept:

1 skodelica vode
1/2 skodelica soli
1 žlica pecilnega praška
2 žlici olja
barvilo (npr. barve za živila) - neobvezno.

Zavremo in postopno, po žlicah, dodajamo

1 skodelico moke.

Počasi segrevamo in mešamo, da se zgosti. Masa je gotova, ko uščipnemo vanjo in nam ne ostane med prsti oziroma se lepo odlepi. Stresemo jo iz lonca in ko se shladi, jo pregnetemo. Če želimo, lahko barvilo dodamo tudi tik pred gnetenjem (v primeru, da želimo več različnih barv).
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate