-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Kotiček za novorojenčka, topponcino in črno-belo


R je star že(!) dva tedna. Vedno več je buden in čas je bil, da smo mu pripravili čisto njegov kotiček. Najprej sem samo pogrnila večjo preprogo (Sariko, 140x170 cm) in nanjo položila blazino. Tako pripravljen prostor sem pustila dva dni, da sta se P in D navadila nanj in jima je sčasoma postal nezanimiv. Tukaj bo R kmalu spal tudi ponoči (torej bo imel svojo "nizko posteljo"). Trenutno ga dam kar v košaro vozička, ki si jo postavim v bližino postelje. Svojo posteljico ima v spalnici, kjer spita njegova starejša brata, in je na drugem koncu stanovanja. Ne upam si ga pustiti tam, saj imam slab občutek. Ne bi bilo namreč prvič, da bi prespala jok iz elektronske varuške, R pa je še tako majhen ... Tudi stojalo za mobile, ki zaenkrat zgolj podpira knjigo, je bilo z istim namenom postavljeno še preden smo na blazino položili R-ja. Na blazino sem položila topponcino. Topponcino ali podlago za  dojenčka uporabljamo od rojstva do drugega meseca. Omogoča nam lažji način prestavljanje, prenašanja in odlaganja otroka (ko na primer zaspi med dojenjem ali nošenjem) ter omili nepravilen prijem novorojenčka. Nameravala sem ga sešiti za P-ja, pa potem za D-ja, a sem vsakič obupala pri iskanju naravnega polnila (lahko bi kupila prešito oddejo in jo razrezala, ampak to se mi je zdelo res predrago). Topponcino sem pri Labirintu življenja našla kmalu po tem, ko je bil D že prevelik zanj. Ni šlo, da ga ne bi uvrstila na svoj nakupovalni seznam oziroma seznam želja za tetje dete. Stojalo za mobile mi je posodila prijateljica in je delo njenega brata. Za P-ja in D-ja smo v steno nad ogledalom montirali kar držalo za polico. Odlično se je obneslo, a ne želim, da bi R spal ob ogledalu. 

Visoko na ta seznam želja se je uvrstila tudi simpatična knjižica Black and White, avtorice Tane Hoban. Gre za kartonko, harmoniko, ki ima na eni strani zelo enostavne slike črnih predmetov na beli podlagi, na drugi strani pa slike belih predmetov na črni podlagi. Zapira se z ježkom. Črno-bele slike so sicer res enostavne za izdelavo in jih definitivno lahko naredimo sami (nekaj predlogov, brezplačni printi ter moj in P-jev poskus), si pa mislim, da bo knjižica še dolgo v uporabi (če še ne veste, Book Depository brez poštnine pošilja knjige po vsem svetu). Kakorkoli, R-ju je všeč.

Zakaj pa ravno črna in bela in ne kakšne bolj "zanimive" barve? Na Facebook zidu Montessori doma je Mojca tako lepo zapisala (sicer gre bolj za razlago črno-belih Munari mobil, ki jih bomo kmalu začeli uporabljati tudi pri nas, pa vseeno), da enostavno moram(!) prilepiti:


Iskreno povedano, to o spominjanju na okolje v maternici sem prvič slišala. Običajno lahko beremo samo o slabo razvitem vidu in močnih kontrastih ... zanimivo.





Prijateljici pa imata tudi lepo izkušnjo z uporabo črno-belo-rdečih pereščkastkih mobil, ki sem ju naredila za njuni hčerki (če smo že pri črni in beli).
QuickEdit

You Might Also Like

3 komentarji:

  1. Pozdravljena,

    imam vprašanje glede stojala. Koliko mora biti visoko oz. katera je najbolj optimalno višina za vse vrste montessori mobil? Smo pred nakupom oz. izdelovanjem stojala in bi bila zelo hvaleža za informacije.
    Hvala in lep pozdrav,
    Tina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni optimalne dolžine za vse mobile - munari in plesalci so kar dolgi, na to je trebaračunat, ostale se lahko pa s pomočjo kakšne dodatne vrvice, laksa obesi nižje...

      Izbriši
  2. Najlepša hvala za odgovor. Poročam, kako nam bo uspelo naredit. Vse dobro, Tina

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate