-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Gasilec in "Pustozaver"


Na začetku je kazalo, da bom šivala dva dinozaverska kostuma, a se je P premislil, ko je v trgovini zagledal gasilsko čelado.


Za P-jev kostum gasilca sem vzela njegov kombinezon, ki ga uporabljamo namesto pelerine in ga polepila s srebrnim "duct tape-om" in rumenim washi trakcem (še enkrat hvala za prijaznost in pomoč) . Poskušala sem se čim bolj približati "Jarošu". V Muellerju sem kupila policijsko čelado (ja, policijsko), odlepila nalepko, ki je izdajala njen prvotni namen in ob straneh napisala P-jevo ime. Za gasilnik (in ne gasilni aparat) sem uporabila plastenko vode (Spar Vital 7,5dl), ki sem jo oblepila s šeleshamerjem (vmesni ožji del pa sem zravnala s silikonom, da se na tistem mestu šeleshamer ne bi zmečkal in natrgal). Pršilka je iz Jyska in je v originalu imela rdečo bučkasto plastenko. Okoli pasu sem mu dala črno elastiko za katero lahko zatakne gasilnik. Prvotni napis"gasilec" na hrbtu, ki sem ga naredila z washi trakom se ni obnesel, vajo sem ponovila z "duct tape-om". Po fotografiranju kostumov smo uspeli dobiti še originalno gasilsko nalepko za čelado. Zadovoljna sem, prav tako moji kritiki iz gasilskih vrst, še najbolj pa je zadovoljen P. Me kar skrbi, da bo v tem kostumu hlačal naokoli še celo poletje :)




Dinozavrove repe sem ogledovala že dolgo pred pustom in bi, če bi utegnila, že prej naredila vsaj enega. No, pa sem ga le ... Rep mi ni bil dovolj. Jopa s kapuco (in "špicami)"se je že na prvi pogled zdela popolna rešitev. Na enobarvno, zelo kvalitetno in še bolj poceni jopo sem našila kare iz flisa. V navodilih avtorica uporabi filc, meni pa je bilo pomembno, da se jopa lahko (strojno in večkrat) opere. Prav tako nisem uporabila lepila. Posamezne kare sem potem samo sešila skupaj v trikotnike (prva dva na kapuci sta namenoma malce manjša). Rep sem naredila povsem po navodilih, le "špice" sem polnila s polnilom "na meter". Ko bi le dobila jopi bolj podobno zeleno blago ... Jopa je D-ju še malo prevelika, tako da bo kostum uporaben vsaj še naslednje leto. Ima me, da sploh ne bi odstranila dodatkov in da bi jo tudi sicer uporabljali kar tako, dinozaversko. Prenora ideja? Končna izdelka sta mi zelo všeč, D-ja rep ne ovira in pri kobacanju simpatično štrli v zrak :)




QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate