-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Naredi sam - pustni kostum Ninjago Zane





Pisala sem že, kako sem izpolnila pustno željo P-ju in mu sešila kostum Harryja Potterja, tokrat pa bi vam rada pokazala D-jev kostum. Zaželel si je, da bi bil za pusta Zane, beli Ninjago. Kostum sem izdelala z minimalno šivanja, šlo bi tudi popolnoma brez.

Če vas zanimajo tudi drugi doma narejeni kostumi, si poglejte še:

D me je postavil pred zanimivo nalogo. Ne vem, koliko poznate svet Ninjaga (če ne, ne zamujate ničesar), gre za svet Lego ninj. Ena od lastnosti teh likov je, da se med različnimi serijami vsaj nekoliko spreminjajo. To sem izkoristila sebi v prid in izbrala najbolj enostavno verzijo željenega lika (preverite zadnjo fotografijo zapisa). Treba se je znajti :) Ker se šivanju osnovnih kosov, kot so majice in hlače, najraje izognem, sem najprej v trgovinah poiskala prav te.


Majico sem kupila v H&M-u (priporočam, saj imajo kar nekaj osnovnih, nepotiskanih kosov), vzela sem številko večjo, kot običajno nosi. Na prsni del sem kot aplikacijo (torej z aplikacjskim papirjem, šlo bi brez, a s kakšno gubo več) prišila kos sivega blaga. Uporabila sem flis, ker sem imela v pravem odtenku na zalogi samo tega (ostanek Rokijevega repa-klik). Gube na rutki, ovratnik in preklop halje sem le narisala s črno barvo za tekstil.



Pas sem izdelala iz zadnjega kosa sivega flisa. Blaga nisem nič robila, le zašila sem skupaj tri dele, res sem ga porabila do zadnjega, da sem dosegla pravo dolžino.


Preden sem se lotila iskanja belih pajkic nisem računala, da bo to tako zahtevna naloga. Otroške pajkice sem uporabila že za kostum Maršala, tokrat pa sem enobarvne bele našla na ženskem oddelku neke (vsaj petnajste) trgovine. Na srečo so jih imeli tudi v XXS številki. Vseeno sem jih nekoliko zožala in všila na notranji del pasu (na hrbtni strani) še eno elastiko. Hlačnice sem skrajšala, a jih nisem nič robila, le odrezala sem toliko, kot je bilo potrebno.



Za bolj Lego videz (rumen obraz, jezne črne obrvi) sem naredila tudi masko. Uporabila in nekoliko prilagodila sem predlogo iz te strani (tisto s črnimi lasmi).


Nekoliko več energije mi je vzel pas s katerim se pripaše meč. Iz debelejšega (4 mm) filca črne barve (kar sem imela pri roki) sem po fotografiji iz slovenskega bloga, kjer najdete še nekoliko bolj enostavno verzijo enakega kostuma, izrezala priponko v obliki leva (?). Izrezala sem dva kosa ter ju v zgornjem in spodnjem delu, z izjemo čisto na sredini, sešila skupaj. Dobljeno sem izdatno in v več slojih pobarvala z zlato akrilno barvo ter s črno narisala obraz. V C&A sem kupila dva para pasov (posledično imam doma še dva rumena :) ) ter ju z veliko potrpljenja spela v željeno obliko, sponki, oziroma stičišča, pa skrila v notranjost zaponke v obliki leva. Pred tem sem na pas napeljala močnejši tulec, pobarvan z rjavo akrilno barvo.



Meč sem izdelala iz močnega kartona, kar iz stranice ladje. Za ročaj sem uporabila tulec folije za živila, ki sem ga začepila s plutastim zamaškom z lesenim zgornjim delom. Celoten meč sem oblepila s srebrnim power tape-om, zamašek pa pobarvala s srebrno akrilno barvo. Res sem se potrudila, poskusila sem se čim bolj približati pravemu Ninjago meču, ga na koncu rezala v krivino ... in naletela na zelo zoprno prepreko. Meč je bil namreč povsem predolg in fant ga ni mogel sam ne izvleči in ne pospraviti. Ni mi ostalo drugega, kot da ga skrajšam. In izgubim obliko. Če boste izdelovali podoben meč, le v naprej preverite kako je z dolžino.





Okrog glave sem mu sprva zavezala drugo belo majico (tu so številke še manj pomembne, mislim pa, da je bila tudi ta prevelika). Zavezovali smo jo po navodilih, ki jih najdete tu, a ker si je ni znal zavezati sam, sem mu iz belega jerseya sešila kapo oziroma kapuco z odprtino v velikosti maske. Žal je nisem uspela fotografirati. Uporabil jo je samo za v šolo, saj je, kljub mogoče drugačnim pričakovanjem, okoli glave zavezana majica veliko bolje izpadla.


V zelo veliko pomoč mi je bil ta zapis. Na začetku sem omenila, da bi šlo tudi brez šivanja. Ja, lahko bi uporabila tudi lepilo za tekstil. Z njimi žal nimam izkušenj, vem pa, da jih je na trgu precej. Sama raje šivam, ker imam to možnost, hkrati pa se tako izognem strahu (verjetno kar malo neutemeljenemu), da kostum, tega smo zaradi občutljivost barve nekajkrat oprali, razpade v pralnem stroju.


vir: Amazon.com

Ostale naše doma narejene kostume si lahko ogledate na tej povezavi. Boste poskusili katerega od njih tudi sami izdelati?
QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Super si naredila, bolje, da ne pokažem mojemu lego navdušencu, ker bo hotel biti to za pusta:) je še premajhen za lego ninjago, naj bo še nekaj časa navdušen nad lego city:)

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate