-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Kako ŠE barvati pirhe s 'tie-dye' tehniko


Saj se spomnite mojega zapisa o barvanju mavričnih 'tie-dye' pirhov? Sama tehnika mi nikakor ni dala miru in morala sem preizkušati dalje. Zamenjala sem papirnate brisačke z blagom, uporabljene 'ovoje' za barvanje ponovno uporabila, se igrala z vzorci, uporabila jedilne barve v gelu ... In rezultati? Zelo zanimivi!


Žametni pirhi ali barvanje v jerseyu

Jajce sem pripravila in barvala kot pri prvotni tehniki, le da sem namesto papirnate brisače uporabila jersey, raztegljivo bombažno blago, ki se uporablja za majice, otroška oblačila, spodnje perilo ... Vzorec pletiva se res lepo prenese na jajce, površina spominja na žamet.


Zmajeva jajca ali barvanje v kuhinjski krpi

Se tudi vi tako težko ločite od že uničenih kuhinjskih krp? Mogoče se boste takole lažje poslovili od njih, pirhi pa bodo čudoviti. Fotografije jim, kljub mojem trudu, delajo krivico. Jajce je bilo barvano v reliefno tkani bombažni krpi, postopka sicer nisem spreminjala.


Barvanje z jedilnimi barvami v gelu

Rdečo in precej temno (navy) modro jedilno barvo v gelu sem razredčila in jih nanašala s kavno žličko (postopek sicer kot tu). Priporočam uporabo kapalk, sicer sem bila zadovoljna.


Barvanje z barvami za pirhe v prahu

Barve za pirhe, tiste male v vrečkah, sem stresla v lonček in vsako prelila s približno 30 ml vode (v navodilih na vrečki sicer piše 1 dl). S pomočjo kapalke sem barvi, rdečo in vijolično, nanesla na papirnato kuhinjsko brisačko. Uporabila sem steklene kapalke z gumijastimi glavicami, ki sem jih po uporabi snela in oba dela oprala v košarici pomivalnega stroja.




Ponovna uporaba že obarvanih krpic in papirnatih brisačk

Jajca sem skuhala kot običajno, jih zavila v že uporabljen kos jerseya in ga rahlo poškropila z vodo. Po sušenju me je pričakalo lepo obarvano jajce, dvojček tistega, ki ga lahko vidite na fotografijah višje v zapisu. Po oljenju je bila barva nekoliko bolj intenzivna (spodnji fotografiji kolaža). Glede na rezultat mislim, da bi se splačalo še enkrat reciklirati obarvano krpico.


Pri ponovni uporabi obarvane papirnate brisačke so se barve nekoliko bolj razlivale, bile so tudi manj intenzivne, a rezultat je še vedno lep.


Barvanje z dodatki - vrvice, elastike, trakovi, nalepke

Prvo jajce sem pred zavijanjem v papirnato brisačko nekoliko ovila z bombažno prejico, preko papirnate brisačke drugega sem ovila elastike, tretjega sem oblepila z zelo ozkim washi trakom. Rezultati so lepi, niso pa se mi obnesle male okrogle (papirnate) nalepke.



Barvanje rjavih, nepobeljenih jajc

Postopka nisem spreminjala, uporabila pa sem navadno, rjavo, nebeljeno jajce.


Barvanje lesenih jajc in jajc iz vate

Leseno jajce sem barvala preko jersey krpice, saj sem se bala, da bi se mi papirnata brisačka prilepila na  nekoliko grobo površino. Lahko bi uporabila tudi papirnato brisačko, a bi jo iz lesenega jajca odvila še nekoliko vlažno, za vsak slučaj. 


Ker na zalogi nisem imela jajc iz vate, sem tehniko testirala na kroglicah iz vate. Jajca dobite v bolje založenih trgovinah za ustvarjanje (za vas sem jih našla v naslednjih trgovinah: Rayher, Svet idej, Hobby&Art). 
Leva kroglica je bila barvana preko krpice iz blaga, jesreya, desna pa preko papirnate kuhinjske brisačke. Leva je skupaj z blagom kar pila barvo, desna ne toliko. Priporočam desno.


Sem vas prepričala, boste preizkusili mavrično 'tie-dye' tehniko barvanja pirhov? :) 





QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate