-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Vodna RAKETA


Tokrat prvič predstavljam projekt, s katerim sem imela bore malo. Mož je izdelal raketo, ki zares leti. Fantje so noro navdušeni, da se grebejo za izstrelitev, pa mi najbrž ni potrebno posebej poudarjati ...

Za izdelavo izstrelne ploščadi je uporabil ta načrt, a je bilo treba narediti nekaj prilagoditev pri izbiri materiala (glej fotografije do konca). Najprej je iz odpadnega lesa naredil podlogo. Cevi, ki jih je uporabil so alkaten cevi, vmes je koleno, na koncu je končni element z navojem. Tja je pritrdil cev, na njen drugi konec pa ventil, ki ga je izrezal iz stare počene pnevmatike. Vse skupaj je fiksiral z objemkami. V predelu kjer pride vrat 2l plastenke (rakete) je s pomočjo olfa noža in pile naredil utor za tesnilo, ki ga je prilepil s sekundnim lepilom (tistim, ki je primerno tudi za gumo). Priporoča še, da fotografijo izstrelne ploščadi pokažete v tehnični trgovini, v Bauhausu so potem z veliko več vneme iskali zanj vse te nenavadne reči :) 

Plastenko je treba nato le še napolniti z vodo do približno tretjine, jo previdno natakniti na cev, ventil cevi pritrditi na tlačilko za kolo in po nekaj hitrih potiskih:



Raketa leti zelo visoko.









Material za izdelavo izstrelne ploščadi je stal približno 20€.
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate