-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Ledene barve


V teh vročih počitniških dneh je ustvarjanje z ledenimi barvami zelo primerna in prijetno poživljujoča ustvarjalna dejavnost. Priprava je preprosta, jaz sem uporabila kar barve za živila, veselje otrok pa neizmerno.


V plastične lončke sem nalila nekaj vode in vanjo kanila barve za živila. Intenziteta je odvisna od vrste in količine barv, vseeno pa ne bodite preveč varčni. V lončke sem dala še sladoledne paličice (sezonska dobrina, hehe) in jih pospravila v zamrzovalnik. Otrokom sem jih ponudila z nekoliko debelejšim papirjem (papir iz role, Ikea), zelo primerni so seveda risalni listi. Ko so končali z delom, sem barve najprej odtalila, saj je zaradi taljenja na dan pogledal spodnji konec sladoledne paličice (malo moteče pri ustvarjanju) ter jih ponovno zamrznila - za naslednjo ledeno ustvarjanje.

Uporabila bi lahko tudi domače tekoče akvarelne barve, narejene iz odsluženih flomastrov.

Po končanem ustvarjanju bi lahko barve ponovno zamrznila brez paličice in obarvane ledene kocke uporabila v senzoričnih posodah z vodo  ali pa bi jih zamrznila v en večji ledeni blok (kot na primer tu in tu) ... Možnosti je kar nekaj ;) Pa veselo hlajenje ob ustvarjanju in igri vam želim!




QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate