-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

DIY sedlo za konja - igračo


Niti ne vem, kako se je začelo, a P je dobil precej fiksno idejo, da naši Schleich konji nujno potrebujejo sedla. Njegov zanos, glej načrt na dnu objave, me je spomnil na obleke, hišo in ostalo, kar je meni za Barbike naredila moja mama. Vse je bilo seveda veliko lepše kot kupljeno in prav taka se mi zdijo, ne zamerite mi, tudi naša sedla. 

Sedla (in prave konje, seveda) smo si ne dolgo nazaj ogledali v živo, tako da je bila naloga nekoliko lažja. Uporabila sem materiale, ki sem jih že imela doma: filc za podsedelnico, nekaj koščkov rjavega usnja, črni trakci (npr. satenast, odrezan iz notranjosti kakšnega krila ali majice; saj veste, da se lepše obesi na obešalnik, ali kakšna druga vrvica; tudi od etiket iz novih oblačil), črn ježkast trak, zelo prav pa so mi prišli tudi vžigalnik, folija za živila, sponke, bucke in seveda papir, škarje. Kroj za sedlo sem naredila tako, da sem košček papirja polagala na hrbet konja in ga sproti popravljala. Stremena sem prilagajala igračam, lesenim lutkam - jahačem. 


Najprej sem naredila kroj za podsedelnico, ko sem ga le malo zmanjšala, a ohranila razmerja, je bil pravšnji za sedlo. Podsedelnico sem torej izrezala iz filca, iz usnja pa sem urezala dva sloja za sedlo. Odmerila in zavozljala sem vrvico, za stremena pa sem nanjo navila in z Mekolom zalepila pravokotna koščka usnja. Odmerila sem tudi dolžino ježkastega traku. Ker sem ga imela le v širini dveh centimetrov, sem ga po dolgem prerezala na pol, robove pa pred cefranjem zaščitila in stopila s pomočjo vžigalnika. Konja sem ovila v folijo za živila, mu na hrbet položila spodnji sloj sedla, premazan z Mekolom, nanj namestila ježkasta trakova in stremena ter ga pokrila z zgornjim slojem sedla. Folijo sem še enkrat ovila okoli konjevega hrbta in pustila, da se dobro posuši. Če nočemo, da nam ježkasti trakec z moškim delom uniči in scufa podsedelnico, ga moramo obrniti tako, da gleda navzgor (lekcija iz izkušnje). Mekol je, ko se je posušil, res lepo utrdil usnje, sedlo drži lepo obliko tudi, ko ni na hrbtu konja.







Seveda ni šlo, da bi sedlo imel le en od konjev, ampak jih je bilo treba narediti za vse (komaj sem jih prepričala, da majhnih žrebičkov ne jezdimo). V planu sem imela tudi izdelavo uzde in vajeti, a me je malo minilo. Nisem se mogla spraviti k vozlanju, sem pa našla nekaj zanimivih navodil za izdelavo. Delim jih na dnu zapisa, skupaj s različnimi (čudvitimi) sedli in idejami za izdelavo konjskih hlevov - naredila sem kapitalno napako in Pinterest odprla vpričo otrok. Lista želja se je kar stresala od hitrega polnjenja, haha!

Pa vi, ste že na podoben način opremili kakšno igračo? Povejte mi kaj več - res me zanima! :)




... In ja, sicer je naročil westrn sedlo.


Glede jezdecev. Lahko jih naredite tudi sami oz. uporabite samo te osnove (in morda samo pobarvate, narišete obraz ipd.).

Povezave:
Sidepull/uzda (prosim poznavalce, da me popravijo) in vajeti in še ena navodila.
Blog z noooro lepimi miniaturami od konjev, do sedel in ostale opreme (klik: ustvarjalni proces, galerija).
Sedla - izdelava.
Konjušnica - Pinterest prvič, drugič, tretjič.
Oprema - različno.
QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate