-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Pisani ročni zmaji


Pisani ročni zmaji (sicer jih najdete pod imeni Waldorf Wind Wand, Hand Kite, Ribbon Kite, Ribbon Wand ipd) so ena od najbolj preprostih a hkrati najbolj očarljivih igrač, ki jih lahko otroku naredite sami. Namenjeni so spodbujanju gibanja, plesu, domišljijski igri ... Ah, pa saj si lahko sami predstavljate, kako čarobno plapolajo ob vrtenju ... 

Izdelava je res preprosta. Potrebujete lesen obroček, ki ga lahko dobite v vsaki trgovini z ustvarjalnim materialom (če so otroci starejši in ne nosijo več v usta, lahko uporabite tudi obroček od karnise, ki je običajno lakiran) in pisane trakove, ki jih zavežete nanj. Jaz sem uporabila satenaste, v barvah mavrice. Trakovi, ki so namenjeni zgolj ovijanju daril (kot navadne pentlje za darila), niso primerni, saj ob vozlih na trdo štrlijo, se ne gibajo tako lepo z vetrom ter se radi zavozlajo med seboj. Naredila sem enostaven vozel, kot je prikazano na spodnjih fotografijah, nato pa vsak trak še dvakrat močno zavezala. Da se trakovi ne bi cefrali, konce na kratko približamo ognju, da se komaj začnejo topiti, smoditi.

Pisanega ročnega zmaja na fotografijah sem izdelala za dve leti staro nečakinjo. Uporabila sem trakove dolžine 110 cm (ker sem ravno toliko še imela). Za R-ja, v kratkem bo dopolnil tri leta, sem uporabila daljše trakove, dolžine 1,5 m, a so se mi zdeli malo predolgi. Igrača je primerna tudi za dojenčka, kot grizalo, v tem primeru uporabimo res kratke trakove, ki jih še posebej skrbno privežemo. Na trakove po želji navežemo tudi kraguljčke. Lahko bi izbrala širše trakove ali več le-teh. Zelo lepi bi gotovo bili tudi trakovi enake barve a različnih odtenkov, v kakšnih drugih barvnih nizih (lep primer) ali otrokovih najljubših barvah. Možnosti je res veliko :) Pisani ročni zmaji so zelo primerni tudi kot hitro pripravljeno darilo ali manjša pozornost. Gotovo boste z njimi malčke in njihove starše bolj razveselili kot s kakšno sladkarijo.




In kako izgledajo med uporabo? Tako!


Nič manj ni bil navdušen tudi petletni D.

QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate