-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

RECIKLAŽA: Torbica iz prvih dojenčkovih kavbojk


Med premajhnimi otroškimi oblačili so mi ostajale kavbojke, ki sta jih P-ju kot darilo ob rojstvu prinesli moji sošolki, takrat še obe brez otrok. Nobenemu od fantov niso bile nikoli zares prav, ne glede na nošenje oziroma bolj poskus nošenja s plenicami za enkratno uporabo. No, enkrat sem jih celo uspela navleči na P-ja, a zagotovo s konkretno zavihanimi hlačnicami. Pralne plenice, v katere sem povijala vse tri, so poskrbele za selekcijo garderobe (vse preozko in prekratko, a seveda čisto primerno za nošenje čez plenice za enkratno uporabo, je šlo na Rdeči križ), teh kavbojk, skoraj povsem neelastične so, pa nisem mogla podariti naprej, saj so se mi zdele neuporabne. Ob vseh poskusih oziroma ugibanjih, če jih bomo tokrat uspeli kaj nositi, pa so mi nekako tudi prirasle k srcu. Med zadnjim pospravljanjem najmanjših številk sem se odločila, da jih predelam. Preteklo je še kar nekaj mesecev, preden sem se opogumila in iz kavbojk številka 62 izdelala torbico zase.

Najprej sem razparala hlačnice in skupaj sešila sprednji ter posebej zadnji razkorak. V zadnjem delu se mi je blago nekoliko prekrivalo in sem lahko odrezala košček, s katerim sem zapolnila luknjo malo nižje. Poravnala sem spodnji rob, ga zašila in prešila zapognjene spodnje robove, da je torbica dobila lepo in širše dno. Prišila sem ročaj - 4 cm široko gurtno. S to sprva nisem bila povsem pomirjena, a boljše opcije nisem našla; kos drugega jeansa mi ni in ni šel poleg, prav tako ne kakšno drugo blago, ali (usnjen) pas. Iz nekoliko elastičnega bež bombaža, ki mi je ostal od nekega drugega projekta, sem bolj na oko urezala blago še za podlogo, jo konkretno zožala (v drugo sem popolnoma zadela širino, tole moje oko se kar uri, hihi), zarobila v zgornjem delu in jo prišila tik pod rob zgornjega dela hlač torbice. To je vse.

Nova torbica ni tipična 'mamina torba', kakršne običajno nosim in vanje spravim pol poletne garderobe najmlajšega, malico, kupe starih računov in vsega, kar sem kot otrok ob mamini torbici prisegala, da ne bom. Je pa to torbica Za-denarnico-robčke-telefon-ključe, torbica Saj-gre-skoraj-na-vse in torbica Samo-do-zobarja. Vanjo gre več, kot zgleda, z njo pa opomin na hitrost, s katero rastejo otroci ter minljivost lepih in težkih trenutkov starševstva. Moja najljubša, čeprav mi reciklirane torbice oziroma torbice iz jeansa v bistvu sploh niso všeč. In fotografije ji delajo krivico.












QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Super torbica! Dovolj globoka, da iz nje nič ne pade - praktično. Všeč mi je tvoja rešitev zadrege s pasom - A reees, kar gurtna? Jaz pa sem te hotela vprašat, v kateri trgovini si dobila tak lepo širok trak. Tale bo zdržal dlje od običajnih bombažnih :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Gurtna je bil tvoj predlog drugace ;)

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate