-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Igrače, ki grejo druga v drugo in druga na drugo (ter podobni predmeti)


Od vseh igrač, ki jih imamo, ni jih malo (ups), so me gotovo najbolj presenetile igrače (in podobni predmeti), ki grejo druga v drugo in druga na drugo. Najprej so se mi zdele, iskreno, dolgočasne, nato pa sem jih ob opazovanju otrok, korak za korakom spoznavala ... Ugotovila sem, da so odlične za gradnjo najvišjih stolpov, da so lahko garaže, postelje, lonci, paketi, da se rade družijo z drugimi igračami vseh vrst in da jih je lušno tudi pospravljati - zlagati ...


Zlaganje predmetov in igrač, ki grejo ena v drugo in druga na drugo pomaga pri razvijanju fine motorike, grobe motorike, ravnotežja, kontrole trupa, koordinacije oko-roka, občutka za prostor in percepcijo, otrok pri igri prečka sredino telesa, vadi reševanje problemov, osvaja osnovne matematične koncepte (večje-manjše), nudijo mu ustvarjalno igro in še. Ko jim poteče rok uporabe, jih lahko uporabimo za shranjevanje manjših predmetov.

Torej, z dobrimi razlogi spadajo v kategorijo klasičnih igrač. Rada bi vam predstavila nekaj naših - igrač in drugih predmetov, ki jih tudi lahko uporabimo na ta način:

Naše najljubše mavrične škatle: Grimm's. Krepko znižane sem kupila s precej mešanimi občutki, a so od dneva nakupa v uporabi skoraj vsak dan. Podobne sem kupila nečakinji za prvi rojstni dan.


Zelo uporabne so tudi škatle iz kartona.  Te, darilne, sem kupila v Muellerju. Gre za set dvanajstih kartonastih škatel s pokrovi, ki jih res veliko uporabljamo - včasih dopolnim pladnje, včasih za igre, iz nekaterih pa sem že izdelala igrače (zato set ni več popoln) ... Vedno me rešijo. Otroci jih seveda uporabljajo po svoje :)


Skledice imajo stalno mesto v mali igralni kuhinji. So pasje posode, lonci, kozarci ... Jaz jih rada uporabim za shranjevanje drobnih predmetov.


Plastični lončki so stalnica med opremo za v peskovnik, v senzoričnih posodah ...

Pri nas so izredno priljubljene babuške ...


... In mavrica - čeprav ni 'posodaste' oblike.



Prav tako uporabni so lončki odpadne embalaže - na primer kreme Sudocrem ...


... Ali pa košarice (Jysk, s pokrovi; te najpogosteje uporabljam za pripravo, serviranje didaktičnih materialov in shranjevanje) ...

... plastične kuhinjske sklede, različne merilne posodicežličke ...

Vzamemo lahko tudi samo posamezne dele drugih igrač ...




Igrače in ostale domače različice menjamo, kot ostale materiale, in s tem otroke postavljamo pred nove izzive.

Ja, nekatere od omenjenih igrač so res drage, tudi če ulovite še tako dobre akcije, a so resnično dragocene in vredne več kot kar nekaj drugih igrač skupaj. Seveda pa jih lahko z nekaj domišljije nadomestite oziroma omogočite otroku podobno igro.


Vir oziroma več zanimivega branjaGrimm's-ove škatle ali Roza stolp, pa seveda tu in še tu.

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate