-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Pralni vložki?! JA! {uporabniška izkušnja}


Deset let bo, kar sem prvič videla pralne plenice. Same po sebi me najbrž ne bi pritegnile, če ne bi sama imela res slabih vsakomesečnih, nekajdnevnih izkušenj s sedenjem na plastiki - vložkih za enkratno uporabo. Vseeno sem se kar nekaj časa odločala oziroma prelagala nakup pralnih vložkov. Ko sem jih le preiskusila, mi je bilo žal, da jih nisem že prej, veliko prej ...


Od vedno imam občutljivo kožo. Mami pove, da so morale biti moje pleničke (tetra) vedno zlikane, nikoli jih ni smela oviti s kakšnim polivinilom, kakor so si mame rade pomagale. Takoj sem dobila izpuščaje. Z odraščanjem se je občutljivost znižala, a so bili predvsem zadnji dnevi menstruacije res neprijetni. Nekaj časa sem zadovoljno uporabljala menstrualno skodelico (a trenutno ni prostora zanjo v mojem življenju - ne službeni in ne domači wc mi ne zagotavljata primernih pogojev - zasebnosti), tamponov nikoli prav rada, v zadnjih letih pa sem se razveselila vedno večjega števila vložkov za enkratno uporabo, ki se z uporabo naravnih materialov in zmanjšanja vsebnosti belil ipd. trudijo približati uporabnicam in tudi naravi.

Racmanove pralne vložke, njihove imamo tudi plenice, sem prvič preiskusila v poletnem času, med precej blago čiščo. Uporabljala sem jih tudi kot ščitnike perila in kljub dolgotrajnemu nošenju (celo vroče poletje) nisem imela nobenih težav ali neprijetnosti. Slabo leto in pol kasneje sem jih spet potegnila iz omare, prej ni bilo potrebe, in jih začela redno uporabljati. Z njimi sem zelo zadovoljna, prijetni so za nošenje, ni jih težko prati, dobro vpijajo, ne smrdijo. Ob intenzivnih krvavitvah za v službo (čisto tehnične težave z zasebnostjo oziroma nošenjem stvari do wc-ja in nazaj) in na daljše poti izven doma še vedno raje vzamem tiste za enkratno uporabo (a običajno svojo odločitev obžalujem). Sem si že pred nakupom zadala, da jih bom uporabljala toliko, kolikor mi bo pač tehnično zneslo - če samo popoldne in ponoči ter med vikendi, pa tudi vredu, bolje nekaj, kot nič. Nisem si čisto predstavljala uporabe (koliko zadržijo) in vzdrževanja. Tudi slednje nikakor ni zahtevno in vložke postopoma dokupujem. Perem jih (običajno vsak drugi dan) skupaj s plenicami, brisačami in podobnim na 95 stopinjah, sušim v sušilnem stroju. Po vsaki uporabi jih splaknem pod tekočo mrzlo vodo in neožete vržem v koš za perilo. Sledov o madežih (ja, tisti brez ovitkov imajo nekaj zgodovine) skoraj da ni. Izbrala sem vložke iz ekološko pridelanega bombaža, saj sem navdušena nad plenicami iz tega materiala, sicer imajo pri Racmanu tudi take iz konoplje, bambusa in običajnega bombaža (z noro hudimi vzorci). Bala sem se, da bom imela občutek sedenja na mokri cunji, pa v bistvu ni drugače kot pri tistih najbolj vpojnih za enkratno uporabo - le potenja ni. Kljub temu, da se jih pripne le s pritiskačem na krilcih, se ne premikajo in ne lezejo - ob uporabi dvojnih spodnjih hlačk, tako že od nekdaj, imam boljši občutek, uporabljam tudi vložke za enkratno uporabo. Ne prepuščajo, razen, evo, pa le imajo eno manjšo slabost, ko so zelo polni prepuščajo po šivu, kjer so prišita krilca (ampak običajno jih pred tem tako ali tako menjam). So tudi cenovno ugodni - pri tistih za enkratno uporabo raje nisem nikoli računala, koliko sem zapravila in seveda prijazni okolju.

Jaz sem nad pralnimi vložki navdušena. Če se podobno počutijo (oziroma so se) moji otroci v pralnih plenicah, potem je Racman dvojna zmaga.

Pa ve, še katera uporablja pralne vložke? Koliko časa že? Kakšne so vaše izkušnje?




Če ne veste ali bi poskusile pralne vložke ali ne, razmislite o ugodnem preizkusnem oziroma začetnem kompletu. Več o pralnih vložkih in vzdrževanju le-teh si lahko preberete na povezavi. Vse moje objave o pralnih plenicah lahko najdete tukaj.

_____

Še enkrat hvala družinskemu podjetju Viral d.o.o., ki je v skrbnem prebiranju mojih zapisov o pralnih plenicah zaznalo (samo enkrat sem nekje omenila, da moram preizkusiti tudi te), da potrebujem vzpodbudo za preklop na pralne vložke in mi poslalo začetni komplet. Objava mimo tega sicer ni sponzorirana, kot tudi ostale ne. Mnenje je bilo zapisano v času uporabe (torej ni olepšano zaradi morebitne luknje v spominu).

QuickEdit

You Might Also Like

4 komentarji:

  1. Hvala Sanja za tole objavo, tudi sama že dolgo razmišljam o teh vložkih, ker imam tudi jaz zelo občutljivo kožo pa si jih še nisem upala preizkusiti, zdaj bom pa res šla v nakup. Verjamem, da so fajn! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz sem jih tudi naročila😁

    OdgovoriIzbriši
  3. Nam so v razvojni odsvetovali oz. Ukinili pralne plenice. Sicer težav s kožo nikoli ni imela oz. Jih s pamperskami ima se manj. Jaz pa bom res kupila te vložke, se sliši zanimivo 😁

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate