-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Priprava šopka





Na pladenj pripravimo posodico z rožami, lij in gobico na podstavku, vrček za vodo, vazo, škarje. Vaza naj bo steklena, da otrok vidi, do kje je nalil vodo (in ne plastična). Otrok gre z vrčkom po vodo, ki jo v vazo nalije s pomočjo lija (iz katerega z gobico obriše kapljico). Izbira rože, jih po potrebi s škarjami krajša, obrezuje in sproti vtika v vazo. Le-to postavi na mizo, v koš za biološke odpadke odnese stebla, listke, kar je pač odrezal, pobriše pladenj, če je umazan, polit in ga vrne na police.

Doma namesto vaze uporabljam kar stekleničko. Običajno jo položimo na majhen kvačkan prtiček, tokrat ga nisem našla. Pri katehezi imam poleg takega pladnja še en pladenj z vazami (ga ne nosijo okoli), za vsako mizo po eno. V bistvu tam uporabljam kar tri pladnje za ta material: enega torej za vaze, velikega lesenega z ročaji (da lažje nosijo), takega plastičnega belega pa položim kar v lesenega - po potrebi z njim do koša odnesejo ostanke rezanja.

Konec oktobra sem kupila krizantemo - lončnico, ki jo postopoma, po potrebi, strižem. Krizanteme so zelo trpežne, takole v vodi mi stojijo vsaj deset dni.
Dejavnost, sploh takrat, ko lahko rože naberete na sprehodu, toplo priporočam. Otroci s katerimi delam, že sedem let, zelo radi izbirajo to dejavnost.




QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate