-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Klasična igrača: MOJI PRVI GEOMETRIJSKI LIKI


Imate tudi vi doma kakšno tako igračo za katero se zdi, da je otroci še kar niso prerasli, čeprav bi jo po vsej logiki že morali? Naša je tale, Moji prvi geometrijski liki



Moje prve geometrijske like imamo že, uh, kakšne štiri leta. Igrača je namenjena otrokom od drugega leta dalje. D vem, da je vse like, razen trikotnikov, vstavljal že prej, in ni dolgo, kar se je z njo nazadnje igral skoraj šestletni P.
Na petih lesenih ploščah je deset enostavnih, klasičnih, umirjenih slik, ki se jih dopolni z ustreznimi liki, vse skupaj pa je lepo zloženo v praktičnem lesenem zabojčku, ki olajša pospravljanje tudi najmlajšim. 
Fanta seveda nista ostala pri običajnem vstavljanju. Oba, a vsak zase, sta popolnoma spontano ugotavljala, da lahko pravokotnik sestavita iz dveh kvadratov, kvadrat iz dveh trikotnikov, iz štirih trikotnikov pravokotnik ... Rada sta sonce prekrila s krogom, še rajši pa prosto sestavljala s tridesetimi lesenimi liki. Like smo, brez plošč za vstavljanje, uporabljali ne le za prosto sestavljanje, ampak tudi za učenje osnovnih oblik, prirejanje, celo za obrisovanje ... 




... in vse znova in znova. 

Moje prve geometrijske like si lahko ogledate tudi v spodnjem posnetku, gotovo pa na tej povezavi dobite še kakšno idejo za popestritev igre ali dodatno dejavnost.



PS: Ne spreglejte Facebook strani spletne trgovine Mali Galago ter njihovega kotička idej, odličen je, res.


QuickEdit

You Might Also Like

1 komentar:

  1. Mali Galago je super! Tudi vaš blog zelo rada berem in zbiram ideje, ki jih res ni malo in vse so tako praktične in preproste.

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate