-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Stikeez na planetu mR4-222


Nimajo mere, ti naši popotniki. Iz strašne vročine so hiteli na hladno, preceeej hladno ... Čisto malo so pretiravali in zaneslo jih je na planet mR4-222.

V hipu, ko so se približali še neodkritemu planetu, mR4-222, so globoko zamrznili. Raziskovalca sta jima na srečo sledila. Glede na zadnje zaplete na planetih P1 in 50nc3, jih nista upala pustiti same. Ledu sta se lotila s soljo, toplo vodo in kladivom, neuspešno sta poskušala tudi s koruzno moko. Z veliko mero vztrajnosti (in tople vode), so bili Stikeezi rešeni.

***

Plastično posodo sem namestila v zmrzovalnik in vanjo tekom nekaj dni po malem izmenično nalivala nekaj z barvami za živila obarvane in neobarvane vode. Po plasteh sem dodajala Stikeeze (lepo se priplopajo na led). Ko je bila posoda do vrha polna ledu, sem jo nekaj minut pustila na sobni temperaturi, nato pa led ponudila fantoma v raziskovanje. Pogovarjali smo se, kako bi ga lahko stopili ter preizkusili nekaj uspešnih pa tudi neuspešnih metod. Med bolj uspešnimi je bila metoda gretja ledu z gorečo vžigalico (P predlagal, jaz izvajala), a je bila precej zamudna in adrenalinska. Spomnili smo se na sol in se navduševali nad tem, kako topi led ter ga naredi bolj hrapavega (oziroma vanj naredi luknjice). P je poskušal led razbijati s kladivom, sicer pa sta ga oblivala s toplo vodo - s pomočjo vrčka in velikih kapalk. Vsakega rešenega Stikeeza sta se zelo razveselila. Ko je ostal še manjši kos ledu, ga je P na prosojnem pladnju odnesel na svetlobno mizo, da bi videl, koliko ujetnikov še skriva. Lušno bi bilo taleči se kos ledu opazovati na svetlobni mizi (led na LED lučki ;) ) še naprej, a je dneva žal prehitro zmanjkalo. 

Z ledom se nismo igrali prvič. Imeli smo že pravo ledeno dobo z dinozavri, zamrznili pa smo tudi afriške živali
















QuickEdit

You Might Also Like

1 komentar:

  1. Prav zabavno je slediti vaši sagi o Stikeezih. Morem priznat, da uspešno kopiram vaše ideje, tako da je tudi pri nas doma kar zabavno.
    Vam sledim.
    Lep pozdrav, Nataša

    OdgovoriIzbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate