-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Reciklaža: Škatlica za vstavljanje paličic


Škatlo za vstavljanje manjših paličic v velikosti vžigalic, sem naredila za D-ja. Uporabila sem pločevinko kakava (Nesquik), ki ima krasno mehek pokrov in se res lepo dela z njim. Žal pa ima eno napako ...

Pokrova majhni otroci še ne morejo odpreti in igra se konča, ko zmanjka paličic (ali pa jih v škatlo vstavita starejša brata). Po tem, ko me je bralka spraševala, če imam še kakšno škatlo adaptiranega mleka (žal nimam, dojim, dve sem imela izjemoma, leta nazaj), sem začela razmišljati o alternativah. V kuhinji sem našla skoraj prazno škatlico Solnega cveta (sicer sem imela tudi škatlice vroče čokolade, pa instant otroški čaj ... več živil se dobi v taki embalaži), jo izpraznila, pomila, jo oblekla v samolepilni kolaž, res ne maram etiket in napisov, ter po sili razmer na robovih tudi washi trak. Pokrov sem s križnim izvijačem nekajkrat preluknjala in škatlica je bila nared. Le ... le palčke je bilo treba skrajšati za slab centimeter. To sem naredila s kleščami, tistimi za ščipanje žice ter palčke na odrezanem koncu malo pobrusila.

Pokrov R sam odpre, zapre pa zaenkrat še ne. Všeč mi je, ker skozi prosojen pokrov vidi v škatlico.

Res me navdušuje, kako enostavno je včasih narediti kakšen material ali igračo iz stvari, (skoraj) smeti, ki jih imamo doma. Le opazovati je treba, kaj zares funkcionira, se biti pripravljen prilagajati, spreminjati ter kdaj tudi kaj popraviti, zavreči ali se lotiti na popolnoma drug način. Kot povsod v življenju, a ne?






QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate