-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Grizalo - zajčji uhlji


Ste že mislili, da bo konec dojenčkastih objav, kajne? Ne, ne, ne še :) Postala sem teta in darilo za malo nečakinjo sem v celoti naredila sama. Prvič sem poskusila izdelati grizalo - zajčje uhlje. 


In kako sem se lotila?


Brisačko v velikosti 30 krat 50 cm (Ikea) sem prepognila in s pomočjo šablone, ki sem si jo predhodno izrezala iz papirja, skrojila ušesa. Obe plasti sem ob črti spela z buckami in izrezala obe plasti hkrati (imam zelo dobre škarje). Umaknila sem nekaj buck in na eno plast (znotraj) prišila okrasno etiketo (Tedi). Ta korak lahko seveda spustite. Nazaj sem namestila tistih nekaj umaknjenih buck in obe plasti sešila skupaj, pustila pa sem odprtino, skozi katero sem obrnila uhlje. Pred obračanjem sem porezala "špice" ob kotih, na primer čisto na koncu. Tako sem dobila lepše konice ušes (vedno je treba rezat v kotih). Dobljen trak sem še prešila (z okrasnim šivom) in tako tudi zaprla luknjo. Za konec sem ga prepognila in zavezala okoli obročka (s premerom 7,2 cm).

Trak je pralen, prav tako pa se da dobro oprati tudi lesen obroček (Rayher; zdrgnemo z milnico in krtačko za nohte). Če bi uporabila tanjše blago, bi bil lahko trak krajši, pri debelejših materialih, kot je frotir, pa je treba pazit. Sem najprej poskusila iz kvadratne brisačke s stranico 30 cm, pa se ni dobro končalo (trak pa je bil še najbolj podoben damskemu vložku :) ). Hiter, lušen, enostaven projekt ter poceni domače darilo. Upam, da bo dekletce zadovoljno.







Seveda nisem podarila samo grizala, ampak celo vrečko darilc:



Poleg zajčjih uhljev še senzorična steklenička (repičino olje, večje bleščice, stekleni kamenčki, rdeče perlice), mehka ropotuljica, dojenčkova veriga in žogica - sestavljanka, o kateri boste brali kmalu (ne zamudite).
QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate